Grow hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Jeangu Macrooy Doja Cat Sza Justin Timberlake
Jeangu Macrooy

Grow van Jeangu Macrooy komt deze week het hoogst de Nederlandse Top 40 binnen. De Nederlandse Songfestivalinzending blijft twee ex-Alarmschijven voor: Say So van Doja Cat en The Other Side van Sza en Justin Timberlake.

30. GROW – Jeangu Macrooy

Als 23ste mag Jeangu Macrooy op zaterdag 16 mei het podium op tijdens het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam. Met Grow staat de in Suriname geboren zanger voor de taak om het succes van Duncan Laurence van vorig jaar te evenaren. Dankzij hem en zijn inzending Arcade won Nederland, na maar liefst 44 jaar, het liedjesfestijn eindelijk weer eens. Grow werd door Jeangu zelf geschreven en ging vorige week officieel in première bij De Wereld Draait Door. Tenminste, dat was de bedoeling, want een aantal uren eerder lekte Grow online uit. Het is de eerste Top 40-hit voor Jeangu, die, totdat bekend werd dat hij aan het Eurovisie Songfestival mee doet, vooral bekend was als Judas uit The Passion van 2018.

33. SAY SO – Doja Cat

Er zijn twee dingen waar de Amerikaanse Amalaratna Dlamini dol op is naast muziek: katten en wiet. Dat is dan ook precies waar haar artiestennaam Doja Cat vandaan komt. Dat ‘cat’ spreekt natuurlijk voor zich en ‘doja’ is de wiet die de 24-jarige rapper graag rookt. Een maand of drie geleden bracht Doja Cat haar tweede album uit. Hot Pink heet het. Daarop hoor je ook gastbijdragen van onder anderen Tyga en Gucci Mane. De single Say So vind je er ook op het album. Dat de track wereldwijd steeds populairder is geworden en nu dus opduikt in de Top 40 is mede te danken aan een viral op TikTok. Gebruiker Haley Sharpe bedacht een dansje bij het nummer van Doja Cat en dat gaat de hele wereld over. Qmusic koos Say So als Alarmschijf.

35. THE OTHER SIDE – SZA X Justin Timberlake

De eerste Trolls-film leverde Justin Timberlake bijna vier jaar geleden de tot nu toe grootste hit uit zijn carrière op. Met Can’t Stop The Feeling! stond de Amerikaan acht weken op nummer 1 in de Top 40. Binnenkort kun je een nieuwe Trolls-film in de bioscoop zien en dus mag Justin opnieuw de titelsong verzorgen. Dat doet hij dit keer samen met Sza. Trolls World Tour gaat vanaf 22 april in de bioscoop draaien. Net als bij het eerste deel doet Justin ook nu weer een van de stemmen in de film. Verder hoor je een hoop andere artiesten een stemmetje doen in Trolls World Tour. Gwen Stefani, Kelly Clarkson, Ozzy Osbourne en veel meer Top 40-acts zijn zo te horen in de film. Qmusic riep The Other Side tot Alarmschijf uit.

Foto: Qmusic