Jason Derulo scoort nummer 1-hit

- Hitlijsten

 Jason Derulo Jawsh 685
Jason Derulo scoort nummer 1-hit

Jason Derulo had elf jaar nodig maar met zijn 19e Top 40-hit is het raak met een nummer 1-hit. 

Jason Derulo begon zijn hitreeks in 2009 met Whatcha Say. Die track, maar ook de volgende acht nummers, wisten de top 10 niet te halen. Dat gebeurde pas voor het eerst in 2013 met Talk Dirty, zijn samenwerking met 2 Chainz. Tot deze week was dat de enige track van de Amerikaanse zanger die in de top 5 wist te komen. Trumpets groeide in 2014 uit tot zijn grootste hit. 
Bij zijn huidige nummer 1-hit voegde hij zijn vocalen toe aan Laxed - Siren Beat dat inmiddels op Tiktok al succesvol was. Dat resulteerde in Savage Love waarmee hij voor het eerst een nummer 1-hit scoort. 

Nieuw Zeeland op 1
In navolging van Benee werd Jawsh 685 de tweede act uit Nieuw Zeeland die in 2020 de Top 40 wist te bereiken. Het land is de laatste jaren stukken populairder. De meest succesvolle NIeuw Zeelandse artiest is Lorde die in middels drie hits op haar naam schreef. Jawsh 685 is de eerste met een nummer 1-hit. 

Tweede One Directioner in de top 3
Harry Styles scoort met Watermelon Sugar zijn derde Top 40-hit en in navolging van Zayn is hij de tweede zanger van One Direction die de top 3 weet te bereiken. Niall Horan (7 hits), Liam Payne (4 hits) en Louis Tomlinson (1 hit) kwamen niet bij de drie grootste hits van ons land. 

Top 10 zonder The Weeknd
Vorige week zette Dua Lipa na 36 weken een punt achter een periode van 36 weken onafgebroken in de top 10. Nu verlaat ook The Weeknd het bovenste kwart in de Top 40. De Canadees stond met Blinding Lights en In Your Eyes voor een periode van 32 onafgebroken weken in de top 10. Dat maakt hem de derde man met een lange periode achter Lost Frequencies (36 weken) en Avicii (33 weken). 

Blijft reeks Dua Lipa staan?
Met Hallucinate is Dua Lipa bezig aan haar 13e Top 40-hit. De vorige twaalf kwamen allemaal in de top 10 maar opvallend genoeg zijn de eerste signalen van Hallucinate niet al te positief. Na vorige week de hoogste nieuwe te zijn klimt ze deze week slechts twee plekken naar nummer 29. Ondertussen staan er ook al weer nieuwe successen op stapel met Un Dia – One Day en een remix van Levitate die over twee weken verschijnt. 

Breaking Me evenaart Alone Part II
De grootste hit van 2020 lijkt Blinding Lights te gaan worden. Daaronder lijkt echt alles nog mogelijk en deze week is er meteen een wisseling van de wacht op nummer 2. Breaking Me (van Topic en A7s) komt op gelijke hoogte met Alone, Pt. II (van Alan Walker en Ava Max). Beide hits hebben 646 punten verzameld maar omdat Breaking Me op nummer 2 kwam (en Alone, Pt. II tot nummer 6) is het nu -voorlopig- de een na grootste hit van 2020. 

Tina Turner na bijna 21 jaar terug
Op 4 december 1999 verdween When The Heartache Is Over uit de Top 40 en daarmee was de 28e hit van Tina Turner een feit. Inmiddels zijn we 21 jaar verder en is Tina terug. Een lange periode zonder hit maar geen record… Don Fardon is recordhouder met een ‘break’ van 40 jaar en 55 dagen tussen twee Top 40-hits (Indian Reservation en I’m Alive). Tina Turner schrijft deze week wel een record op haar naam want met haar leeftijd van 80 jaar wordt ze de oudste Top 40-vrouw. Dat record stond op naam van Klazien Uut Zalk die in 1996 een bijrol had op Jas Aan, Jas Uit waarmee André Van Duin drie weken in de Top 40 stond. De oudste Top 40-artiest aller tijden blijft Tony Bennett die 85 jaar was toen hij met Amy Winehouse in 2011 twee weken in de Top 40 stond. Tina Turner is de achtste zangeres die 29 Top 40-hits scoort. Whitney Houston, met wie Kygo ook samenwerkte, kwam door toedoen van de dj en producer op 30 Top 40-hits.
Meer over de binnenkomers van deze week check je hier