Ik Ga Zwemmen voor de tweede week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Mart Hoogkamer The Kid Laroi Justin Bieber Camila Cabello Jonas Brothers Marshmello Kungs Maan $hirak Ronnie Flex Yssi SB Lil Kleine Farruko Coldplay Kris Kross Amsterdam Conor Maynard Shaggy
Ik Ga Zwemmen voor de tweede week op 1 in de Top 40

Mart Hoogkamer heeft met Ik Ga Zwemmen ook deze week de populairste hit van ons land in handen.

Afgelopen week ontving Mart Hoogkamer een ‘nummer 1 award’ uit handen van Top 40-presentator Domien Verschuuren. Ook deze week staat Ik Ga Zwemmen op de eerste plaats van de Top 40. De complete top 5 is ongewijzigd, met achter de Leidse zanger wederom Stay (van The Kid Laroi en Justin Bieber) en Bad Habits (van Ed Sheeran) op de plaatsen 2 en 3. De laatste keer dat de complete top 5 bleef zitten was overigens op 10 april van dit jaar. Toen bleven zelfs de bovenste zes hits bewegingsloos op hun plek.

The Kid Laroi en Justin Bieber vaak op 2
Stay staat voor de zesde week op nummer 2 en daarmee is het de 53e hit ooit die zo vaak op die plek heeft gestaan. Bij de 52 eerdere hits zitten ook twee andere nummers van de Canadees – Sorry stond ook zes keer op nummer 2 en I Don’t Care zelfs 11 keer. Die laatste is recordhouder en kwam uiteindelijk ook niet op nummer 1. Dat deed Stay twee weken geleden wel…

Verse top 10-hits
Twee hits komen deze week voor het eerst in de top 10 kijken. Don't Go Yet van Camila Cabello wint drie plaatsen en stuitert daardoor naar 10. Het is alweer de vijfde Top 40-hit voor de huidige vriendin van Shawn Mendes. Eerder wisten Havana (#2, met Young Thug), Liar (#6), South Of The Border (#9, met Ed Sheeran en Cardi B) en Señorita (#1, met Shawn) bij de bovenste 10 van de Lijst der Lijsten te komen. Ook Marshmello en de Jonas Brothers kwam je al vaker in de top 10 tegen. Voor de gemaskerde Amerikaanse dj en producer is Leave Before You Love Me, dat van 11 naar 9 gaat, de vierde top 10-hit. Nick, Joe en Kevin Jonas hebben er nu vijf op hun naam staan. Voor twee daarvan, What A Man Gotta Do en X (met Karol G), was de negende plek ook het eindstation. Het is dus voor de mannen te hopen dat ze met hun huidige top 10-hit hoger komen.

Kungs op weg naar de top 10?
Never Going Home van Kungs maakt inmiddels aanstalten om de top 10 te betreden. De track van de Fransman schiet van 15 naar 12. Maan steeg vorige week van 30 naar 18 met Niets Is Heilig en wint ook deze week weer, al is het wat zuinig. Ze stijgt drie plekken en komt daarmee op de vijftiende plaats terecht. Daarmee is het nummer qua positie al succesvoller dan 5 andere hits van de Noord-Hollandse zangeres, waaronder Lief Zoals Je Bent en Rode Wijn (met Kraantje Pappie).

Uhuh en Pepas gaan hard
Afgelopen week was Pepas van Farruko een van de drie nieuwe binnenkomers. De zanger stond al in de lijst via Me Pase, zijn duet met Enrique Iglesias. Waar die track blijft zitten op nummer 29, stijgt Pepas nu met 18 plaatsen winst naar nummer 21. Dat maakt het de snelste stijger in de lijst. Ook Uhuh van $hirak, Ronnie Flex, Yssi SB en Lil Kleine maakt een grote sprong. De track gaat van 33 naar 18. Daarmee komt het totaal aantal top 20-hits van Ronnie Flex op 17, terwijl Lil Kleine er inmiddels 15 op zijn naam heeft staan. Qua nummer 1-hits heeft die laatste wel een streepje voor op Ronnie: 2 om 1. 

Higher Power bij 50 grootste Top 40-hits die niet in de top 10 kwamen
Higher Power staat inmiddels 17 weken in de Top 40 maar wist de top 10 niet te bereiken. De ex-Alarmschijf stond twee weken op nummer 11 en zakt nu van 27 naar 34. De hit van Coldplay komt deze week bij de 50 grootste hits die niet in de top 10 kwamen. Daar is Where Are Ü Now van Jack Ü en Justin Bieber de recordhouder, met 26 Top 40-weken en 549 punten. Coldplay deed met Hymn For The Weeknd in 2016 bijna hetzelfde. Die track kwam ook tot nummer 11 en stond 17 weken in de lijst, goed voor 349 punten. Het is inmiddels uit dit lijstje van 50 hits gevallen.

Langst genoteerde hits van 'slechts' 17 weken
Zowel Higher Power (Coldplay), als ook Early In The Morning (Kris Kross Amsterdam, Shaggy en Conor Maynard) is met 17 weken in de lijst de langst genoteerde hit. Dat de langst genoteerde hit ‘slechts’ 17 weken in de lijst staat, dat is bijzonder. Het is inmiddels dik 10 jaar geleden dat we dat voor het laatst zagen. Op 26 maart 2011 was Who’s That Chick (van David Guetta en Rihanna) de langst genoteerde hit in de Top 40 met ook 17 weken. In alle Top 40-weken die daarna volgden stond de langst genoteerde hit langer in de lijst. Met name Early In The Morning lijkt nog even mee te gaan: het nummer zakt deze week langzaam van 14 naar 17.

Out Out is de hoogste nieuwkomer, mijlpaal voor Elton John
Deze week telt de Top 40 vier nieuwe hits met Out Out (van Joel Corry, Jax Jones, Charli XCX en Saweetie) als hoogste binnenkomer op nummer 35. Bij de binnenkomers zien we ook de rentree van Elton John. De Britse zanger verliet de lijst in 2003, nadat Sorry Seems To Be The Hardest Word een nummer 1-hit was geworden. Elton stond eind 1970 voor het eerst in de Top 40 met Border Song. Inmiddels bestrijkt zijn Top 40-loopbaan nu ruim 50 jaar en dat maakt hem de solo-act met de langste periode tussen zijn eerste en laatste hit. John neemt het record over van David Bowie, die een tijdspanne van ruim 46 jaar wist neer te zetten. Check hier alles over de binnenkomers.

De complete Top 40 bekijk je hier!

Foto: YouTube