IJskoud blijft meest gedraaid

- Hitlijsten

 Nielson
Nielson

Voor de tweede achtereenvolgende week is IJskoud van Nielson de meest gedraaide track op de Nederlandse radio.

De drie meest gedraaide hits op de Nederlandse radio zijn onveranderd ten opzichte van vorige week met achter IJskoud (van Nielson) Sweet But Psycho (van Ava Max) op 2 en Nothing Breaks Like A Heart (van Mark Ronson en Miley Cyrus) op nummer 3.

High Hopes van Panic! At The Disco stond de afgelopen zes weken muurvast op nummer 5. Deze week bereikt de track een nieuwe hoogste positie. Terwijl de hit nu 15 weken in de Airplay Top 40 staat komt High Hopes voor het eerst op nummer 4. Ook Bad Liar, de hit van Imagine Dragons, beleeft met een zesde plek in de lijst een nieuw hoogtepunt.

Met Darkside deed Alan Walker er 13 weken over om de top 10 van de Airplay Top 40 te bereiken. Die hit is inmiddels op zijn retour en zakt (in de 29e week) naar nummer 30. De opvolger van Walker, een samenwerking met Sophia Somajo) deed het wat sneller om bij de beste tien te komen; in de elfde week stijgt Diamond Heart naar nummer 9.

High On Life verliet op 23 februari de top 10 van de Airplay Top 40 en deze week staat de samenwerking tussen Martin Garrix en Bonn op nummer 35. Vorige week was de opvolger van de twee, No Sleep, Alarmschijf op Qmusic. Het effect is duidelijk zichtbaar want met 20 plaatsen winst is dat deze week de snelste stijger. Minder lekker gaat het met een andere Alarmschijf; Think About You van Kygo en Valerie Broussard verliest 12 plaatsen en is daarmee, op nummer 38, de snelste zakker.

Opvallend is ook dat er deze week slechts één nieuwe track te bespeuren is bij de 40 meest gedraaide hits. Dat is Talk; de track van Khalid is nieuw op nummer 34. En echt nieuw is ‘ie dan ook niet want Khalid bracht deze vrijdag al weer zijn volgende single uit, My Bad.

1 ( 1) IJSKOUD- Nielson
Check hier de songtekst van IJskoud

10 (30) NO SLEEP- Martin Garrix feat. Bonn
Check hier de songtekst van No Sleep

31 (RE) ALWAYS REMEMBER US THIS WAY- Lady Gaga
Check hier de songtekst van Always Remember Us This Way

34 (--) TALK- Khalid
Check hier de songtekst van Talk