I Don’t Care wederom meest gedraaid

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Justin Bieber
Ed Sheeran | Justin Bieber

Voor de vierde achtereenvolgende week hebben Ed Sheeran en Justin Bieber de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio te pakken.

I Don’t Care blijft, net als de voorgaande twee weken, Skyward (van Davina Michelle) voor. Ava Max keerde vorige week met So Am I terug in de top 10 en deze week is duidelijk dat ze dat niet zomaar deed want deze week schiet ze zes plaatsen omhoog naar de top 3. Dat doet ze in de week waarin Sweet But Psycho na 36 weken de Airplay Top 40 heeft verlaten.

Shawn Mendes heeft twee hits bij de tien meest gedraaide nummers op de radio. If I Can’t Have You staat inmiddels voor de derde week in de top 10 waarin nu ook Señorita, de nummer 1 van de Top 40, is aangekomen. Het duet met Camila Cabello klimt 8 plaatsen en is daarmee een van de twee snelste stijgers in de Airplay Top 40. Ook Joe Buck doet goede zaken; zijn The Way You Take Time stijgt eveneens acht plekken en daarmee staat zijn single nu voor het eerst op nummer 18.

Afgelopen week ging The Lion King in premiere in de Nederlandse bioscopen. Qmusic zette dat vorige week al kracht bij door Spirit, afkomstig uit die film en gezongen door Beyoncé, uit te roepen tot Alarmschijf. Haar nieuwste track is de hoogste van vijf binnenkomers. Het aanstormende zomerweer en de vakantie zorgt er deze week ook voor dat Loca weer wat extra draaibeurten krijgt en daarmee keert de zomerhit van Alvaro Soler terug in de lijst op nummer 34. Loca wist eerder tot nummer 26 te komen.

Moeizaam gaat het met Kygo’s Higher Love. Vorige week wist de track die hij bouwde rond de vocalen van Whitney Houston nog een plekje te stijgen naar nummer 13 maar deze week levert het nummer, als snelste stijger, 14 posities in.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) I DON’T CARE- Ed Sheeran & Justin Bieber
Bekijk hier de songtekst van I Don’t Care

7 (15) SEÑORITA- Shawn Mendes & Camila Cabello
Bekijk hier de songtekst van Señorita

18 (26) THE WAY YOU TAKE TIME- Joe Buck
Bekijk hier de songtekst van The Way You Take Time

21 (--) SPIRIT- Beyoncé
Bekijk hier de songtekst van Spirit

22 (--) INSTAGRAM- Dimitri Vegas & Like Mike & David Guetta & Daddy Yankee & Afro Bros & Natti Natasha
Bekijk hier de songtekst van Instagram

34 (RE) LOCA- Alvaro Soler
Bekijk hier de songtekst van Loca