Hypnotized meest gedraaide track

- Hitlijsten

 Sophie and The Giants Purple Disco Machine
Hypnotized meest gedraaide track

Na 11 weken in de Airplay Top 40 weet Hypnotized deze week de leiding te pakken in de lijst.

De track van Sophie And The Giants en Purple Disco Machine stijgt voor de achtste achtereenvolgende week en weet daarmee nu de eerste plek te bemachtigen in de lijst van meest gedraaide tracks op de Nederlandse radio. Ed Sheeran weet zijn Afterglow voor het eerst in de top 3 te zetten (op plek 2) waar Cover Me In Sunshine (van P!nk en Willow Sage Hart), dat eerder al een weekje op nummer 1 stond, terugkeert in de top 3.

Sheppard heeft met Learning To Fly de volgende top 10-hit te pakken. Coming Home en Die Young presteerden dat eerder ook waar dat nu juist met voorganger Symphony niet lukte. Die track bleef vorig jaar steken op nummer 18 en staat deze week nog steeds in de lijst, op nummer 32.

Miss You van Tungevaag, Sick Individuals en Marf is één van de twee snelste stijgers. De track komt in de zevende week voor het eerst in de top 10 – op plek 8 – met 13 plaatsen winst. Ook Midnight Sky van Miley Cyrus kent een stijging van 13 plekken en zet haar nu op nummer 27. Miley heeft ondertussen ook de hoogste binnenkomer te pakken met Angels Like You. De ex-Alarmschijf schiet de lijst in op nummer 12 als één van de vier nieuwe binnenkomers.

Waar Lost Frequencies vorige week ontbrak in de lijst zien we Felix De Laet, zoals de Belgische dj en producer in het dagelijkse leven heet, nu twee keer bij de binnenkomers. Don’t Leave Me Now keert terug in de lijst op plek 37 waar Rise nu nieuw is op nummer 40. Tim Dawn heeft de grootste tik te incasseren; To Love Somebody zakt 16 plaatsen naar nummer 29. Eerder stond de track van de Nederlander twee weken op nummer 4.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) HYPNOTIZED- Purple Disco Machine & Sophie And The Giants

8 (21) MISS YOU- Tungevaag, Sick Individuals, Marf

12 (--) ANGELS LIKE YOU- Miley Cyrus

16 (--) NOBODY IS PERFECT- Davina Michelle

30 (--) LITTLE BIT OF LOVE- Tom Grennan

40 (--) RISE- Lost Frequencies