Hypnotized maakt re-entry in de Tipparade

- Hitlijsten

 James Arthur Purple Disco Machine Sophie and The Giants Lucas & Steve Twocolors Harry Styles Savine Davina Michelle Woodie Smalls Ofenbach Lagique JC Stewart Zara Larsson Young Thug Kraantje Pappie
Hypnotized maakt re-entry in de Tipparade

Train Wreck van James Arthur is de nieuwe nummer 1 in de Tipparade. De track stijgt van 2 naar 1. De lijst telt deze week ook 7 binnenkomers en één track komt opnieuw binnen.

Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants leek vorig jaar keihard te floppen, maar de track krijgt deze keer wel steun van meerdere radiozenders en keert daarom terug in de Tipparade. Naast het leger aan binnenkomers, zijn er ook tracks die heel hard omhoog gaan. I Want It All van Lucas & Steve sprint bijvoorbeeld van 25 naar 9, Lovefool van Twocolors stijgt van 21 naar 12 en Saaff gaat met Neckless van 20 naar 13. De top 3 van de lijst wordt deze week naast Train Wreck ook bevolkt door Home Sweet Home van Sam Feldt, Alma en Digital Farm Animals (#3) en Whoopty van CJ (#3).

De complete Tipparade kun je hier bekijken. Hieronder check je alle binnenkomers op een rij.

6 (RE) HYPNOTIZED – Purple Disco Machine & Sophie And The Giants
Purple Disco Machine en Sophie And The Giants stonden vanaf 14 november vorig jaar al eens vijf weken in de Tipparade. Helaas sneuvelde de track daarna, maar nu is het nummer door verschillende radiozenders toch weer opgepikt en daardoor is het nu een re-entry in de Tipparade. Hypnotized was in het najaar al een dikke top 3-hit in de Italiaanse hitlijst. Achter Purple Disco Machine zit de Duitse dj Tino Pionte en de groep Sophie And The Giants komt uit de UK. De formatie wordt nogal eens vergeleken met Florence + The Machine, maar zangeres Sophie Scott heeft een net iets andere klankkleur dan Florence Welch.

23 (--) TREAT PEOPLE WITH KINDNESS – Harry Styles
In december was Harry Styles het eerste mannelijke covermodel van het grote modeblad Vogue. En daar maakte hij flink wat tongen mee los. Op de foto’s in het blad zagen we de zanger namelijk een jurk en rok van het merk Gucci en dat was tegen het zere been van heel wat conservatieve azijnpissers. Zij vonden dat Harry zijn mannelijkheid op het spel zette en dat dit jongeren zou kunnen inspireren om hetzelfde te doen. Dikke onzin natuurlijk, want waarom zou je jezelf niet mogen zijn? En dus koos de zanger voor een clip bij Treat People With Kindness, waarin hij nog maar eens het stereotype beeld doorbreekt. We zien namelijk Fleabag'-actrice Phoebe Waller-Bridge in een ‘mannelijke outfit’ de show met hem stelen. Treat People With Kindness komt net als de hit Golden van het album Fine Line uit 2019.

25 (--) NEVER COMPARE – Savine
De naam Savine zegt je misschien nog niet veel, maar daar zou dit jaar weleens verandering in komen. Muziek werd haar met de paplepel ingegoten. Ze speelde jarenlang viool, maar daar was ze op een gegeven moment wel klaar mee. Het instrument werd ingeruild voor een piano en langzaamaan begon ze bij haar spel ook te zingen. Rond haar veertiende begon ze vervolgens ook zelf liedjes te schrijven. Een jaar geleden vertrok ze naar Londen om daar aan een muziekschool te gaan studeren en verder te schaven aan haar tracks. Haar grote inspiratiebronnen zijn grote stemmen als die van Aretha Franklin en Adele. Never Compare is dan ook soul met een bluesy randje.

26 (--) BIG BROTHER – Davina Michelle feat. Woodie Smalls
Big Brother was in 1999 een enorme tv-hit die miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd hield. Nog niet eerder kon je dag en nacht zien wat mensen, die elkaar hiervoor nog niet kenden, uitvoerden. Afgelopen week ging er een nieuwe versie van de show van start op RTL 5 en het Belgische Vier. Deze keer zie je dan ook niet alleen Nederlandse bewoners in het huis, maar ook Vlaamse. Waar in 1999 de tune nog werd gezongen door Han van Eijk – Leef kwam tot nummer 2 in de Lijst der Lijsten – is het nu de beurt aan Davina Michelle en Woodie Smalls. Die laatste is een rapper uit Sint Niklaas, die in het dagelijks leven Sylvestre Salumu heet. Zijn album In Between Spaces bereikte vorig jaar de zevende plek in de albumlijst van onze Belgische collega’s van Ultratop.

27 (--) WASTED LOVE – Ofenbach feat. Lagique
Met Head, Shoulders, Knees & Toes staat Ofenbach met Quarterhead en Norma Jean Martine nog in de top 10 van de Top 40, maar de volgende track van de Franse producers César Laurent de Rumel en Dorian Lauduique staat al klaar. De Parijzenaren hadden Wasted Love al een tijdje op de plank liggen: “We schreven en produceerden Wasted Love tijdens de afgelopen zomer,” zo vertelt het duo in een persbericht. “Head Shoulders Knees and Toes bestormde toen al de hitlijsten over de hele wereld. Het gaf ons de energie om een nummer te produceren, dat als een volkslied voor ons zou worden. Het refrein is precies zoals we het wilden en dat komt vooral door Lagique. Je krijgt het niet snel uit je hoofd.”

28 (--) BREAK MY HEART – JC Stewart
De Noord-Ierse JC Stewart brak vorig jaar door met I Need You To Hate Me, dat tot 28 kwam in de Top 40. Sindsdien is de zanger al in Nederland geweest en trad hij onder andere op in Stephans Pianobar bij Qmusic en zong hij bij Radio 538. In november verscheen JC’s EP When The Light Hits The Room en hij bracht een track uit met producer 220 Kid (Too Many Nights, die helaas niet werd opgepikt in Nederland. Break My Heart is een extra spannende release voor de 23-jarige zanger: de track zal namelijk ook op vinyl verschijnen en dat heeft hij nog niet eerder meegemaakt.

29 (--) TALK ABOUT LOVE – Zara Larsson feat. Young Thug
Met één release in 2020, Love Me Land, deed Zara Larsson het rustig aan in 2020. Al scoorde ze in haar thuisland nog wel een enorme hit met Säg mig, dat ze maakte met Carola (Häggkvist). Die zou je kunnen kennen van het Eurovisiesongfestival, want daar deed ze voor Zweden drie aan mee: ze werd derde in 1983, eerste in 1991 en vijfde in 2006. Säg mig was ook nog eens een bewerking van Why Tell Me Why van onze eigen Anita Meyer. Terug naar Zara, die 2021 aftrapt met een samenwerking met de Amerikaanse rapper Young Thug, die eerder op de Top 40-hits Havana van Camila Cabello en Goodbyes van Post Malone te horen was. Talk About Love is waarschijnlijk de voorloper van haar nieuwe album, dat Poster Girl zal gaan heten.

30 (--) MA AAN DE LIJN – Kraantje Pappie
Eind vorig jaar verraste Kraantje Pappie ons nog met de track Ongekroonde Koning. Die wist de Tipparade niet te halen. Ook Ma Aan De Lijn verscheen zonder aankondiging zomaar online. De track gaat over de moeder van Kraantje. Hij weet dat wanneer zijn roem stopt, hij altijd bij haar kan aankloppen voor hulp of voor een goed gesprek, zo liet hij afgelopen week weten.

Foto: YouTube