Hoe Het Danst blijft stevig op nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Ed Sheeran Marco Borsato Armin Van Buuren Kygo Justin Bieber Tabitha Avicii Kraantje Pappie Kris Kross Amsterdam
Marco Borsato

Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle blijft deze week stevig op de eerste plek van de Top 40 staan. In de top 3 is er wel een verschuiving.

Doordat Hoe Het Danst op 1 blijft plakken, is Marco Borsato vanaf deze week officieel succesvoller dan The Rolling Stones. Armin van Buuren was al de meest succesvolle Nederlandse dj in de Top 40, maar deze week klimt hij, dankzij zijn nummer 1-hit een plekje in de lijst van de meest succesvolle dj’s wereldwijd. Armin overtreft namelijk Kygo. De toppositie ligt nog wel een heel stuk verder, want David Guetta scoorde dik twee keer zoveel punten met al zijn hits.

Ook feest voor Davina Michelle
Na 11 weken Duurt Te Lang, kan Davina Michelle ook 2 weken op 1 bijschrijven via Hoe Het Danst. Daarmee staat ze nu in de top 10 van vrouwen die de Top 40 het langst wisten aan te voeren. Daar is Madonna recordhouder met 22 weken op nummer 1. Voor Davina staat de teller (dus) op 13 en dat is evenveel als het aantal weken van Whitney Houston.

Ed en Justin hoppen terug naar 2
Terwijl het drietal op 1 zijn feestje blijft vieren, kruipen Ed Sheeran en Justin Bieber stiekem wat omhoog. I Don't Care stond vorige maand al drie weken op 2, maar moest de afgelopen twee weken genoegen nemen met een derde plaats. Nu hebben de twee supersterren toch weer de weg omhoog ingezet, naar - wie weet - hun vierde (Ed) en zevende (Justin) nummer 1-hit.

Kraantje Pappie eindelijk in de top 4
Kraantje Pappie stond acht keer eerder in de Top 40. In die rij kwam hij met Ja!, Lil Craney en Liefde In De Lucht tot nummer 5. Dankzij zijn samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Tabitha weet hij dat nu te overtreffen want deze week staat ‘ie een plekje hoger: op nummer 4. Nog een leuk weetje: Moment is een remake van de hit van Nasty uit 1996 (Een Moment Zonder Jou). En die track kwam destijds niet verder dan nummer 4.

Avicii (weer) twee keer in de top 10
Heaven van Avicii knalt van 21 naar 10. Na Bizzey en Davina Michelle is hij dit jaar de derde artiest die met twee hits tegelijk in de top 10 stond. De Zweedse dj presteerde dat overigens al wel eens eerder: op 12 november 2011 (Levels en Blessed) en van 2 november 2013 tot en met 16 november 2013 (Hey Brother en Wake Me Up!). De artiest met de meeste weken met twee hits tegelijk in de top 10 is Justin Bieber die het in 47 weken presteerde.

250 weken Top 40 voor Kygo
Deze week staat Kygo precies 250 weken in de Top 40. De Noorse dj deed dat met 16 hits. Hij is de 40e act in de Top 40-historie die de mijlpaal weet te bereiken. De recordhouder? Die staat deze week ook in de lijst (op nummer 32). David Guetta tikt er deze week weer een weekje bij en komt op 603 weken in de Nederlandse hitlijst.

Check hier de complete Top 40!

Foto: cover single