Hij Is Van Mij stevig op de eerste plek van de Top 40

- Hitlijsten

 Lady Gaga Ava Max Sam Smith Bizzey Maan Normani Ariana Grande Kris Kross Amsterdam
Kris Kross Amsterdam

Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey houdt zijn nummer 1-positie stevig vast. Toch gebeurt er genoeg in de top 10 van de Top 40. Voor Bizzey is weer een week op 1 extra bijzonder.

Vorig jaar verraste Bizzey vriend en vijand met zijn Top 40-debuut. Opvallend want hij was ook solo al een tijdje bezig maar wist de Top 40 niet op eigen kracht te bereiken (wel met Yellow Claw). Zijn Top 40-debuut, Ja!, was zijn grootste hit. Tot deze week want dat is nu Hij Is Van Mij.

Bijzondere top 3
De Top 40 heeft een bijzonder podium deze week met drie Nederlandstalige hits. Dat is, in ruim 54 jaar, nog maar vijf keer eerder voorgekomen. De laatste Nederlandstalige top 3 hadden we op 16 oktober 2004. Toen stond Viben van K-Liber op 3, Wat Zou Je Doen van Marco Borsato en Ali B op nummer 2 en de nummer 1 was destijds voor Zij Gelooft In Mij van André Hazes. Anno 2018 staan Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey dus op 1 met Hij Is Van Mij, is IJskoud van Nielson de nummer 2 van Nederland en staan Suzan en Freek op 3 met Als Het Avond Is.

Calvin Harris gaat door met scoren
Eerder deze week konden we je vertellen wie die kerel is, die in de video van Giant van Calvin Harris en Rag’n’Bone Man de schijnwerpers pakt. Deze Alfie Chapman danste ook mee tijdens het spectaculaire optreden van het duo tijdens de BRIT Awards. Of dat laatste geholpen heeft is niet te zeggen, maar duidelijk is wel dat rek nog niet uit Giant is. De track gaat deze week van 6 naar 5 en wordt ook steeds meer gestreamd.

Rihanna is de artiest die met 224 weken het langst in de top 10 heeft gestaan. Twee artiesten uit de lijst van deze week hebben ook aardig wat weken op de teller: David Guetta en Calvin Harris. David Guetta hikt met Say My Name tegen de top 10 aan, terwijl Calvin er vrolijk weken bij blijft tikken. Deze week nadert de Britse dj zijn Franse collega tot op 6 weken. En het heeft er alle schijn van dat Calvin Harris de komende weken dat verschil nog verder gaat verkleinen.

Verliezers
Waar er winnaars zijn (Suzan & Freek en Calvin Harris en Rag’n’ Bone Man) zijn er ook verliezers: Sweet But Psycho van Ava Max (van 3 naar 4) High Hopes van Panic! At The Disco (van 4 naar 6) en Nothing Breaks Like A Heart van Mark Ronson en Miley Cyrus (van 5 naar 7) moeten alle drie inleveren. Dancing With A Stranger van Sam Smith en Normani blijft vastzitten op 8.

Lady Gaga en Ariana Grande omhoog
Lady Gaga beleefde een mooie avond tijdens de Oscar-uitreiking en ook in de Top 40 is het deze week een brok positiviteit. Shallow wint een plek en staat op 9. Ariana Grande stijgt wat sneller: haar 7 Rings gaat van 14 naar 10. Daarmee scoort ze haar negende top 10-hit. Vorige week was ze nog in balans, want vier van die tracks bereikten de top 5, terwijl er vier niet verder kwamen dan de zesde plek. De komende weken kan Ariana zorgen dat ze meer top 5-hits heeft.

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!