Hij Is Van Mij houdt stand op 1

- Hitlijsten

 Kris Kross Amsterdam Maan Tabitha Bizzey Suzan & Freek Lady Gaga Daddy Yankee Snow Robin Schulz Duncan Laurence
Kris Kross Amsterdam

Zeven weken. Zo lang staan Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey inmiddels al op nummer 1 in de Top 40. Toch lijkt er deze week eindelijk concurrentie te komen voor de acts: Mabel gaat als een speer met Don't Call Me Up.

De top 3 is voor het eerst in weken namelijk niet meer volledig van Nederlandse bodem. Naast Hij Is Van Mij blijft Als Het Avond Is van Suzan & Freek stevig plakken. De track blijft op 2 en zit de nummer 1 zelfs op de hielen, want de verschillen bovenin zijn klein. Ook de nummer 3 van deze week zit dicht achter Suzan en Freek en de vier acts achter Hij Is Van Mij.

Mabel doet haar moeder na
Die derde plek is voor een dame die wel weet hoe het werkt in de muziekindustrie. Mabel stapt namelijk in de voetsporen van haar moeder, door in ons land een top 3-hit te scoren. Die scoorde Neneh Cherry met Buffalo Stance, Manchild en 7 Seconds zelfs drie keer. We zagen wel vaker dochters (van moeders) in de Top 40 verschijnen. Zo kennen we Vicki Brown / Sam Brown, Cissy Houston / Whitney Houston, Sasha (Jetty Weels)/I Am Aisha en The Judds, maar nooit eerder wist een dochter net als haar moeder een top 3-hit te pakken.

Con Calma wint ook
Con Calma van Daddy Yankee en Snow is ook één van de grote winnaars deze week. De track gaat van 11 naar 6. Voor Daddy Yankee was een top 10-hit nog niet zo heel lang geleden, maar voor Snow is het wel bijzonder. Bijna 26 jaar na Informer staat hij weer in de top 10. De Canadese rapper scoort daarmee zijn tweede top 10-hit. Kijken we naar de tussenpoos die andere rappers/rapacts in de Top 40 hadden tussen top 10-hits dan boekt Snow geen record. Sugarhill Gang had ruim 29 jaar zitten tussen Rapper’s Delight (1979) en de LaLa Song (2009). 

Lady Gaga scoort grootste Top 40-hit
In 2009 maakte Lady Gaga met Just Dance haar Top 40-debuut. Die eerste single, die ook nog eens twee weken op nummer 1 stond, bleef tot deze week haar grootste van totaal 15 hits. Deze week overtreft ze het succes van Just Dance met Shallow. Helaas zakt het nummer wel van 5 naar 7.

Speechless wint een plaats
Vorige week maakte Speechless van Robin Schulz en Erika Sirola zijn debuut in de top 10, door van 13 naar 10 te stijgen. Deze week gaat de track twee plaatsen omhoog naar nummer 8. Een bijzondere positie voor de Duitser, want daar stond hij in zijn hele Top 40-loopbaan nog maar één keer. Op 1 november 2014 zakte zijn remix van Prayer In C (met Lilly Wood & The Prick) van 7 naar 8. 

Arcade dendert door
Ondertussen dendert onze Songfestivalinzending van dit jaar lekker door. Duncan Laurence schiet met Arcade van 29 naar 11 en is daarmee de snelste stijger van deze week. Mocht Duncan volgende week de top 10 binnenkomen, dan is hij de eerste Nederlandse deelnemer sinds 2013 die dat voor elkaar krijgt. Destijds kwam Anouk met Birds tot nummer 3.

De complete Top 40 van deze week check je hier!