Head & Heart pakt eerste plaats

- Hitlijsten

 Joel Corry MNEK Rolf Sanchez Ava Max Miley Cyrus Suzan & Freek Snelle 24kGoldn Iann Dior Racoon
Head & Heart pakt eerste plaats

Na twee weken is Rolf Sanchez de nummer 1-positie kwijt in de Top 40. Más Más Más is verslagen door Head & Heart van Joel Corry en MNEK.

Rolf Sanchez was eigenlijk even de ‘vreemde eend’ in de lijst. Want voor het eerst na 12 weken stond er geen duo op de eerste plaats. 2020 lijkt sowieso het jaar van de ‘stelletjes’ op 1 te zijn: Davina Michelle & Snelle, Saint Jhn & Imanbek, Conkarah & Shaggy, Jawsh 685 & Jason Derulo en nu Joel Corry & MNEK. De vorige Britse combinatie op nummer 1 was die van Calvin Harris en Dua Lipa, One Kiss, die het voor een record van 16 weken op 1 wist vol te houden. De laatste keer dat we twee Britse mannen op nummer 1 zagen is inmiddels bijna zes jaar geleden met Blame van Calvin Harris en John Newman. Rolf moet het nu doen met plek 2.

Eindelijk weer een top 3-hit voor Ava Max
Het duurde even, maar na haar nummer 1-hit Sweet But Psycho staat Ava Max eindelijk weer met een track bij de drie populairste hits van ons land. Alone, Pt. II, haar samenwerking met Alan Walker, kwam het afgelopen jaar met een zesde plek nog het dichtst in de buurt van de top 3. Kings And Queens hoefde deze week niet eens zo hard te stijgen om Ava’s tweede top 3-hit een feit te maken: vorige week stond het nummer op 4.

Derde top 5-hit voor Suzan & Freek, vijfde voor Snelle
Met De Overkant mogen Suzan & Freek deze week hun derde top 5-hit bijschrijven. De track gaat van 6 naar 5. Eerder wisten Als Het Avond Is (#1) en Blauwe Dag (#4) zich ook bij de bovenste vijf van de lijst te voegen. Snelle mag zijn vijfde top 5-hit toevoegen, want hij stond eerder al op nummer 1 met Reünie, Smoorverliefd en 17 Miljoen Mensen (met Davina Michelle) en bereikte met Lippenstift (met Marco Borsato en John Ewbank) de tweede plaats.

Miley Cyrus scoort tweede top 10-hit
Daaronder zorgt Miley Cyrus voor vers bloed in de top 10, door met Midnight Sky één plek te stijgen naar 10. Daarmee is het na Nothing Breaks Like A Heart, dat ze maakte met Mark Ronson en tot de vierde plaats kwam, haar op één na hoogst genoteerde nummer ooit in Nederland. Iets boven Midnight Sky schuiven ook BTS met Dynamite (van 9 naar 8) en Jerusalema van Master KG en Nomcebo (van 10 naar 9) een plek op.

Mood is de snelste stijger
Dat is niets in vergelijking met de sprong van Mood van 24kGoldn en Iann Dior. Die track wint 17 plekken en komt terecht op nummer 12. Verbazingwekkend is dat niet, want wereldwijd schoot het nummer al naar de top van de hitlijsten, mede dankzij een challenge op TikTok. 24kGoldn is deze week ook nieuw op 35 met Tick Tock, dat hij maakte met Clean Bandit en Mabel.

Elfde keer top 20 voor Racoon
Ondertussen gaat Banners van 20 naar 17 met ex-Alarmschijf Someone To You en weet Racoon voor de elfde keer een hit in de top 20 te scoren. De Echt Vent stuift van 28 naar 18. Voor Sam Feldt is Far Away From Home, dat hij maakte met Vize en Leony, zijn vierde top 20-hit. Save Your Tears van The Weeknd (van 25 naar 22) en Take You Dancing van Jason Derulo (van 33 naar 27) vieren ook dat ze omhoog gaan.

Vier binnenkomers
Naast Tick Tock telt de Top 40 deze week nog drie andere binnenkomers. Op 40 zijn Lost Frequencies en Mathieu Koss nieuw met Don’t Leave Me Now, James Bay valt met Chew On My Heart op 38 binnen en David Guetta en Sia komen met Let’s Love het hoogst de lijst binnen, op 32. Je leest hier alles over de nieuwkomers van deze week.

Bekijk hier de complete Top 40.

Foto: YouTube