Harry Styles maakt 9 weken op 1 vol in de Top 40

- Hitlijsten

 Harry Styles Camila Cabello Ed Sheeran James Hype Miggy Dela Rosa Rondé Benson Boone David Guetta Ella Henderson Becky Hill La Fuente Armin Van Buuren JC Stewart
Harry Styles maakt 9 weken op 1 vol in de Top 40

As It Was is voor de negende week de populairste hit van ons land. De hit van Harry Styles voert een ongewijzigde top 4 aan.

Vanaf deze week kunnen we een Top 40 maken van nummers die 9 weken of meer op nummer 1 hebben gestaan. As It Was van Harry Styles is namelijk de 40e hit in dik 57 jaar Top 40-historie die dat weet te presteren. Bij die 40 nummer 1-hits is hij de 15e man die solo die 9 weken weet te halen. Landgenoot Ed Sheeran wist in 2017 het record als solozanger op 1 op te eisen toen hij in zijn eentje met Shape Of You 15 weken op die felbegeerde plek stond. Bam Bam van Camila Cabello en Ed Sheeran blijft op 2 plakken, net als Ferrari van James Hype en Miggy Dela Rosa op 3 en Automatisch van Flemming op 4. Rondé stijgt met Love Myself van 7 naar 5. Daarmee evenaart de groep de hoogste positie van Hard To Say Goodbye.

Pech voor de Stones, Ed Sheeran profiteert
Het is niet de week van de Rolling Stones. Eerder deze week werden tienduizenden fans naar huis gestuurd nadat duidelijk was geworden dat Mick Jagger een positieve coronatest had. Deze week is er nog meer pech voor de band want vanaf deze week zijn ze ook niet langer de meest succesvolle Britse act. Die titel plakken we deze week op Ed Sheeran. In de ranglijst van meest succesvolle artiesten aller tijden klimt hij naar plek 6 en dat maakt hem de meest succesvolle artiest uit het Verenigd Koninkrijk. Bijzonder is ook dat Ed Sheeran pas de derde Britse act is die zich de meest succesvolle uit het Verenigd Koninkrijk mag noemen. The Rolling Stones hadden de titel in de eerste maanden van 1965 waarna The Beatles de titel 17 jaar lang (tot de zomer van 1982) mochten dragen. The Rolling Stones claimde de prestatie sindsdien maar na bijna 40 jaar (op twee weken na) moet de band nu in Ed Sheeran zijn meerdere erkennen. Tussen de twee zijn wel veel verschillen… de Rolling Stones hielden het per hit net iets meer dan 9 weken vol. Ed Sheeran zit op een gemiddelde van 18 weken. Sheeran kwam inmiddels tot 27 hits waar de Rolling Stones al met 49 nummers in de lijst stonden. Wel hebben zowel de Rolling Stones als Ed Sheeran vijf nummer 1-hits op zak. Voor Ed hoort Bam Bam daar (dus) nog niet bij want de track met Camila Cabello staat voor de zesde week op nummer 2.

Antoon blijft Kate Bush voor
Trompeta van Willy William valt uit de top 5 en moet het nu doen met een zesde plek. Vlak daarachter gaat In The Stars van Benson Boone van 8 naar 7 en is er eindelijk weer winst voor Crazy What Love Can Do van David Guetta, Becky Hill en Ella Henderson. De track gaat van 10 naar 8. Olivia van Antoon eist echter alle aandacht op. De Hoornse artiest knalt van 25 naar 9 en lijkt in de komende weken jacht te gaan maken op één van de topposities in de Top 40. Hij blijft Kate Bush net voor als snelste stijger. Running Up That Hill (Deal With God) staat voor het eerst sinds 26 oktober 1985 weer in de top 20, door van 28 naar 17 te gaan.

La Fuente gaat hard met eerste Top 40-hit
Verder weten ook een aantal andere tracks behoorlijk wat winst te maken. Come Around Again van Armin van Buuren en JC Stewart stijgt in de achtste week van 30 naar 22, terwijl I Want You van La Fuente van 37 naar 23 stijgt. OneRepublic gaat met I Ain’t Worried ook in de dubbele cijfers. Het nummer boekt 11 plaatsen winst en landt op 29. Ik Ben Kachel van OBZ is op nummer 36 de hoogste van drie binnenkomers. Het nummer werd door Qmusic verheven tot het Foute Anthem 2022.

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube