Harry Styles blijft heersen in de Top 40

- Hitlijsten

 Harry Styles Ed Sheeran Kate Bush Calvin Harris Dua Lipa
Harry Styles blijft heersen in de Top 40

Harry Styles heeft met As It Was voor de achtste week de populairste hit van ons land in handen.

Het is voor het eerst in ruim twee jaar tijd dat een solozanger de Top 40 voor acht (of meer) weken weet aan te voeren. The Weeknd was met Blinding Lights de voorganger van Harry Styles. De Canadese zanger stond uiteindelijk zelfs 14 weken op de eerste plaats.

Geen verandering in de top 3
De top 3 is ongewijzigd met achter de 28-jarige Brit opnieuw Bam Bam van Camila Cabello en Ed Sheeran op nummer 2 en Ferrari van James Hype en Miggy Dela Rosa op nummer 3. Nog heel even moet Ed Sheeran de Rolling Stones voor zich laten. Met Bam Bam schrijft hij 39 punten bij en daarmee komt hij op 11.888 punten. Dat zijn er nu 15 minder dan de totaalscore van de Rolling Stones. Kortom… staat Ed volgende week boven nummer 26 (mwah… dat moet wel lukken), dan wordt hij de meest succesvolle act uit het Verenigd Koninkrijk. Flemming boekt wel winst en is met Automatisch weer een stapje dichter bij de top. Het nummer stijgt een plaats naar 4.

Mijlpaal voor Kate Bush
Mede dankzij het vierde seizoen van de Netflix-serie Stranger Things keert Running Up That Hill van Kate Bush deze week terug in de lijst op nummer 28. Het nummer verdween in oktober 1985 na elf weken uit de lijst. Nu, bijna 37 jaar later, keert de hit van de Britse zangeres terug in de lijst. Nooit zat er zo’n lange periode tussen twee noteringen van een hit. Ook overtreft ze met de terugkeer in de Top 40 nu het succes van haar grootste hit tot nu toe, Don’t Give Up uit 1986.

Potion is de snelste stijger
De hoogste van vier binnenkomers is Olivia. De zesde Top 40-hit voor Antoon komt binnen op nummer 25 en lost Hallo af dat juist deze week, na 14 weken, buiten de lijst is gevallen. Lees hier alles over de nieuwkomers. De meeste winst is weggelegd voor Potion van Calvin Harris, Dua Lipa en Young Thug dat, met 7 plaatsen winst, op nummer 31 komt.

De hele Top 40 van deze week bekijk je hier.

Foto: YouTube