Hallo van Antoon voor de tweede week nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Antoon Stromae Tiësto Suzan & Freek George Ezra Sigala Donnie Mart Hoogkamer
Hallo van Antoon voor de tweede week nummer 1 in de Top 40

Antoon heeft met Hallo voor een tweede week de populairste hit in de Nederlandse Top 40.

Vorige week wist Antoon de eerste plaats te veroveren. Met Hallo verwees hij Tiësto en Ava Max met The Motto naar de tweede plaats. S10 wist haar Eurovisiesongfestival-inzending toen op nummer 3 te zetten. Ten opzichte van vorige week is de top 3 ongewijzigd. Antoon staat mede daardoor sinds nu in de top 60 van Nederlandse solomannen die de Top 40 voor meer dan 1 week hebben weten aan te voeren. Met een tweede week op nummer 1 doet hij precies hetzelfde als bijvoorbeeld DJ Jean, Danny De Munk, Niels Geusebroek, Rolf Sanchez, Afrojack en Mart Hoogkamer die ook twee weken op nummer 1 stonden in de Enige Echte. Om het absolute record te pakken heeft Antoon nog wel even te gaan, want dan moeten er nog 70 ‘weekjes’ bij als nummer 1.

Stromae in de top 4
Het zag er lange tijd niet naar uit dat Stromae snel weer de top 4 van de lijst zou halen. Halverwege februari stond L’enfer op nummer 8 waarna Stromae twee weken buiten de top 10 stond. Toch is Paul Van Haver aan een opmars begonnen en deze week zet hij L’enfer op nummer 4. Hij had er 8 jaar voor nodig om een nieuwe (en vierde) top 4-hit te scoren. Zijn vorige was Formidable in het vroege voorjaar van 2014.

Zesde top 10-hit voor Suzan & Freek
Met Honderd Keer scoren Suzan & Freek hun zesde top 10-hit. De track is, met 16 plaatsen winst, de snelste stijger op nummer 8. Daarmee zijn ze ook het zesde Nederlandse duo die zes (of meer) top 10-hits weten te scoren. Recordhouder zijn Ray & Anita die tussen 1991 en 2010 totaal 16 hits in het bovenste kwart van de lijst wisten te krijgen. Ze zijn het eerste Nederlandse duo die dat consequent in de Nederlandse taal doen. Sandra & Andres en Mouth & McNeal scoorden elk 1 Nederlandstalige hit. Binnen de top 10 stijgen Overpass Graffiti van Ed Sheeran (van 8 naar 7) en In The Dark van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants (van 10 naar 9) voorzichtig door.

George Ezra gaat omhoog
Anyone For You (Tiger Lily) van George Ezra lijkt op weg naar de top 10. Deze week stijgt de Britse singer-songwriter van 17 naar 14. Het is naast Bam Bam van Camila Cabello en Ed Sheeran (van 19 naar 18) en Fingers Crossed van Lauren Spencer-Smith (van 20 naar 19) enige stijger tussen 20 en 10. Buiten de top 20 gaat Bones hard. De nieuwste single van Imagine Dragons schiet van 37 naar 24. Melody van Sigala (van 34 naar 27) en Bieber Van De Kroeg van Donnie en Mart Hoogkamer (van 31 naar 28) laten ondertussen voor het eerst hun gezicht zien boven de dertigste plek. 

De saxofoon is terug
In 1990 en 2008 wist Infinity in ons land uit te groeien tot een top 3-hit. Willy William besloot de melodie van een Spaanstalige tekst te voorzien. Afgelopen week leverde dat de Fransman een Alarmschijf op bij Qmusic en deze week is Trompeta de hoogste van drie binnenkomers in de lijst op nummer 31. Check hier welke nummers nog meer nieuw zijn. 

De complete Top 40 bekijk je hier

Foto: YouTube