Hallo is voor de vierde week de nummer 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Antoon Harry Styles Suzan & Freek Camila Cabello Ed Sheeran Purple Disco Machine Sophie and The Giants Tiësto Ava Max Lauren Spencer-Smith MNEK Jax Jones Sigala Kris Kross Amsterdam Donnie Tino Martin
Hallo is voor de vierde week de nummer 1 in de Top 40

Hallo van Antoon staat voor de vierde week op nummer 1 in de Nederlandse Top 40, al heeft de Hoornse artiest er een zware concurrent bij: As It Was van Harry Styles komt nieuw binnen op nummer 2.

Met zijn vierde week op 1 is Antoon de 35e Nederlandse man die de Top 40 voor 4 (of meer) weken weet aan te voeren. De vorige Nederlander die solo de Top 40 zo lang wist aan te voeren was Tiësto met The Business dat 7 weken op 1 stond. Voor de laatste Nederlandstalige nummer 1 van een solozanger die zo lang op 1 stond moeten we een behoorlijk tijdje terug. Dat was Parijs van Kenny B dat in het voorjaar van 2015 totaal 7 weken op 1 stond. Deze week staat Antoon met drie hits in de bovenste helft van de Top 40. Naast Hallo op 1 klimt Hotelschool met tien plaatsen winst naar nummer 18 terwijl Vluchtstrook (met Kris Kross Amsterdam en Sigourney K) blijft zitten op nummer 10.

As It Was is de hoogste binnenkomer 
Harry Styles is met As It Was, op nummer 2, de hoogste van vier binnenkomers. Het is voor Harry pas zijn tweede top 10-hit. Watermelon Sugar wist in augustus 2020 ook een weekje op nummer 2 te staan. Een binnenkomst op nummer 2 is bijzonder, want van alle 40 plekken in de Top 40 is de tweede plek de positie waar de minste binnenkomers hebben gestaan. Het is voor de 12e keer dat een hit meteen op nummer 2 van start gaat in de lijst. 

Honderd Keer van Suzan & Freek naar 3
Suzan & Freek nestelen zich deze week bij 29 andere Nederlandse acts die vier top 3-hits wisten te pakken. Als Nederlands duo is dat meteen bijzonder want slechts twee andere duo’s wisten een kwartet aan top 3-hits te maken: 2 Unlimited (7 top 3-hits) en Charly Lownoise & Mental Theo (5 top 3-hits). Suzan & Freek vormen dan ook het eerste Nederlandse duo dat die top 3-hits steevast in de Nederlandse taal scoort. Honderd Keer stijgt van 4 naar 3. 

Camila Cabello voor de vierde keer voorbij 9
Ex-nummer 1 The Motto van Tiësto en Ava Max valt van 3 naar 5 en daar weet naast Honderd Keer ook In The Dark van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants van te profiteren. Dat nummer stond vorige week nog op 5 en klimt nu naar 4. De Diepte van S10 valt ondertussen ook echt een diepte in. De track moet vier plekken inleveren en valt stil op 6, vlak voor Bam Bam van Camila Cabello en Ed Sheeran. Het duo gaat van 9 naar 7 en daarmee staat Camila voor de vierde keer hoger dan de negende plaats, na Havana (met Young Thug, #2 in 2017), Señorita (met Shawn Mendes, #1 in 2019) en Liar (#6 in 2019). Ed Sheeran heeft inmiddels 15 hits op zijn naam staan, die hoger dan nummer 9 kwamen. 

Ex-Alarmschijven zijn in trek
Lauren Spencer-Smith rammelt ondertussen aan de poort van de top 10. Fingers Crossed heeft de wind mee en waait van 16 naar 11. Daarmee staat het nummer nu hoger dan de hoogst behaalde positie die het eerder haalde. Vanaf 19 februari stond de ex-Alarmschijf twee weken op 12, waarna de single weer onderuit ging. De laatste weken zit er een stijgende lijn in. In vier weken tijd is de Amerikaanse zangeres van 20 naar 11 gestegen. Een andere oud-Alarmschijf zit ook in de lift: Where Did You Go? van Jax Jones en MNEK gaat van 18 naar 14. 

Snelste stijger voor nieuwe versie Hazes-hit
De echt grote stijgers vinden we tussen 21 en 17. Hotelschool van Antoon gaat 10 plaatsen omhoog en komt op 18 en Melody van Sigala stijgt van 25 naar 19. De laatste keer dat Bruce Fielder, zoals de man achter Sigala echt heet, hoger dan 20 stond in de Nederlandse Top 40 was in 2016. Zijn eerste Top 40-hit Easy Love zakte op 9 januari van dat jaar van 14 naar 17. Eerder bereikte die track al de tweede plaats. Vanavond (Uit M’n Bol) van Kris Kross Amsterdam, Donnie en Tino Martin klimt deze week met 19 plaatsen winst naar nummer 20. Dat maakt de bewerking van de Hazes-hit uit 1993, toen met de titel Uit M’n Bol, de snelste stijger die we dit jaar in de Top 40 hebben gezien.

De complete Top 40 van deze week bekijk je hier