Golden is meest gedraaide hit

- Hitlijsten

 Harry Styles
Golden is meest gedraaide hit

Met Golden heeft Harry Styles deze week de meest gedraaide hit van de Nederlandse radio in handen.

Het is voor de One Direction-zanger de tweede nummer 1 in de Airplay Top 40 van 2020. Op 22 augustus stond hij ook met Watermelon Sugar een weekje aan de leiding. Adore You, dat ook dit jaar in de lijst stond, kwam niet verder dan nummer 9. Via Golden komt er voor de tweede keer een track van niets op plek 1 in de Airplay Top 40 terecht. Het nummer van Styles doet dat met een enorme overmacht nadat hij in dezelfde week de schijf wist te pakken bij NPO Radio 2, NPO Radio 3, Radio 538 én Qmusic. Eerder dit jaar kwam ook Let’s Love van David Guetta en Sia binnen op nummer 1. Die track, de huidige nummer 10, stond totaal drie weken op de bovenste positie.

Miley Cyrus moet, nadat ze de lijst twee weken mocht aanvoeren met Midnight Sky, een stapje terug doen. Zij kende met haar nieuwste hit ook een hoge binnenkomst na een start op nummer 2. Achter Styles en Cyrus keert Banners met Someone To You terug op nummer 3. Met Golden als enige nieuwe track in de top 10 zien we ook Door De Wind (van Miss Montreal) en de ex-nummer 1 Some Say (van Nea) weer terugkeren in het bovenste kwart.

De snelste stijger heeft inmiddels al 19 weken op de teller in de Airplay Top 40. JC Stewart kwam met I Need You To Hold Me al op 11 juli de lijst binnen. Begin vorige maand werd de 13e plaats de hoogst bereikte plek. Nadat vorige week de 28e plek juist de laagst bereikte positie werd klimt de track nu weer 11 plaatsen omhoog naar nummer 17. Het grootste verlies is deze week weggelegd voor Kygo en Onerepublic. Lose Somebody kwam begin juni in de Airplay Top 40 en wist in de weken daarna op te klimmen tot plek 10. Met 16 plaatsen verlies is het nu, op nummer 34, de snelste zakker. Ook de Alarmschijf van vorige week, Head Shoulders Knees & Toes (van Ofenbach, Quarterhead en Norma Jean Martine) levert met 15 plaatsen verlies behoorlijk in op nummer 25.

Golden van Harry Styles is op nummer 1 de hoogste van twee binnenkomers; ook Mood (van 24kGoldn en Benny Blanco) weet deze week net een plekje in de lijst te krijgen en is nieuw op nummer 39.

De volledige Airplay Top 40 bekijk je hier.

1 (--) GOLDEN- Harry Styles

17 (28) I NEED YOU TO HATE ME- JC Stewart 

39 (--) MOOD- 24kGoldn ft. Iann Dior