Global Top 40: Wap 4e week op 1

- Hitlijsten

 Cardi B Megan Thee Stallion
Global Top 40: Wap 4e week op 1

Voor de vierde week hebben Cardi B en Megan Thee Stallion de eerste plaats in de Global Top 40 in handen.

Op 29 augustus wist het Amerikaanse rapduo al de eerste plek te bemachtigen. Toen wist Wap de track van Jason Derulo en Jawsh 685 van de troon te stoten. Hawái van Maluma staat voor de tweede week op nummer 2 waar Mood van 24kGoldn en Iann Dior de derde plaats weet te bereiken.

Voor de 33e week staat Blinding Lights van The Weeknd in de top 10 van de Global Top 40. De afgelopen twee weken stond de track voor het eerst sinds 1 februari niet in de top 10. De Canadees weet zijn plekje in het bovenste kwart deze week te heroveren door vier plekken winst te pakken op nummer 8. Ook andere oudgedienden pakken deze week winst in de lijst. Zo klimt Dance Monkey van Tones And I in de 58e week naar nummer 24 en zien we ook Someone You Loved van Lewis Capaldi in de 70e week vijf plaatsen klimmen naar nummer 32.

Drake keert met Laugh Now Cry Later terug in de top 10 nadat zijn track met Lil Durk daar vorige week even buiten was gevallen. De Canadese rapper staat ondertussen met nog twee hits in de lijst. Popstar en Greece, twee tracks die hij met DJ Khaled maakte, keren terug in de Global Top 40. Popstar is daarbij zelfs de hoogste binnenkomer op nummer 33. Direct daarachter zien we op nummer 34 de hoogste nieuweling in de lijst met Take You Dancing van Jason Derulo. Van de binnenkomers van afgelopen week is Over Now (van Calvin Harris en The Weeknd), toen nieuw op nummer 31, al weer verdwenen. De snelste stijger wint deze week 12 plaatsen en komt op naam van Relación van Sech. De snelste zakker gaat juist 12 plaatsen omlaag waardoor Smile van Juice Wrld en The Weeknd nu op nummer 36 komt.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) WAP- Cardi B & Megan Thee Stallion

15 (27) RELACIÓN- Sech

33 (RE) POPSTAR- DJ Khaled feat. Drake

34 (--) TAKE YOU DANCING- Jason Derulo

40 (--) KINGS AND QUEENS- Ava Max