Global Top 40: Unholy nu 6 weken op 1

- Hitlijsten

 Sam Smith Kim Petras
Global Top 40: Unholy nu 6 weken op 1

Sam Smith en Kim Petras hebben ook deze week de grootste hit ter wereld in handen.

Unholy sprong begin oktober met 25 plaatsen winst naar nummer 1. Sindsdien hebben Sam en Kim alleen Taylor Swift voor drie weken voor zich moeten laten met Anti Hero. Die track zakt deze week naar nummer 3. Jung Kook heeft met Dreamers vooralsnog de meest succesvolle WK-hit in handen. Afgelopen week kwam hij daarmee binnen in de lijst op nummer 22 en nu is dat, met 20 plaatsen winst, op nummer 2 de snelste stijger. Wel zal de BTS-zanger nog flink wat moeten inhalen op Unholy want die track heeft nog een ruime voorsprong.

De afgelopen vier weken hingen Bizarrap en Quevedo met hun Music Sessions Volume 52 onderin de top 10. Deze week krabbelt de track weer terug naar nummer 6. Bizarrap staat ook weer met twee tracks in het linker rijtje want sessie nummer 50, met Duki, klimt deze week 19 plaatsen naar nummer 17. Ondertussen komt ook de kerstklassieker van Mariah Carey met grote stappen omhoog. Met 16 plaatsen komt All I Want For Christmas Is You deze week al op nummer 10 en nog niet eerder stond die track al zo vroeg in het bovenste kwart van de lijst. Meer Kerstmis zien we met de terugkeer van Last Christmas. De Wham!-hit is de hoogste binnenkomer op nummer 20. De hit van Andrew en George kwam nog niet eerder zo hoog binnen in de lijst.

Deze week nemen we afscheid van een achttal hits en daarbij valt het vertrek van Just Wanna Rock op. Lil Uzi Vert was vorige week namelijk de hoogste nieuwe en is deze week weer vertrokken. Het levert vijf re-entry's en drie nieuwe hits op. Efecto van Bad Bunny is daarbij, op nummer 28, de hoogste nieuwe. Bij de vertrekkende hits zien we trouwens twee vorige Bad Bunny-hits, dus echt veel lijkt hij er ook niet mee op te schieten. Kesariya van Pritam, Arjit Sing & Amitabh Bhattacharya levert 13 plekken in en is, op nummer 37, de snelste zakker.

Bekijk hier de volledige Global Top 40.

1 ( 1) UNHOLY- Sam Smith & Kim Petras

28 (--) EFECTO- Bad Bunny

30 (--) MOCKINGBIRD HILL- Eminem

35 (--) GOLDEN HOUR- Jvke