Global Top 40: Taki Taki naar 1

- Hitlijsten

 Cardi B Selena Gomez DJ Snake
DJ Snake | Selena Gomez | Cardi B

Nadat Taki Taki, de samenwerking tussen DJ Snake, Selena Gomez, Ozuna en Cardi B, vorige week al ambitieus binnen wist te komen op nummer 2 stijgt die track deze week naar de eerste plaats van de Global Top 40.

Na vier weken op 1 komt er deze week een einde aan de overmacht van Kanye West en Lil Pump die met hun I Love It in de vijfde week Global Top 40 op nummer 2 staan. Happier, de samenwerking tussen Marshmello en Bastille, bereikt in de achtste week voor het eerst de top 3.

Twee weken geleden stond Killshot van Eminem op nummer 6. Terwijl die track inmiddels op z’n retour is en 22 plaatsen moet inleveren op nummer 36 schiet de volgende Eminem-hit de top 10 binnen op nummer 5: Venom. Die hit is de hoogste van liefst 7 binnenkomers in de lijst. Ondertussen klimt Shallow (van Lady Gaga en Bradley Cooper) 23 plaatsen omhoog naar nummer 14. Inmiddels is het al wel weer even geleden dat een nummer zo snel klom; op 14 juli van dit jaar steeg I’m Upset (van Drake) zelfs 29 plaatsen.

Ook in omgekeerde richting zien we een forse beweging; Mona Lisa (van Lil Wayne en Kendrick Lamar) kwam vorige week nieuw binnen op nummer 6. Deze week zakt de track van Tha Carter V 32 plaatsen naar nummer 38. Zo’n val zagen we nog niet eerder in de historie van de Global Top 40.

Check hier de complete Global Top 40

1 ( 2) TAKI TAKI- dj snake & selena gomez & ozuna & cardi b
Check hier de songtekst van Taki Taki

5 (--) VENOM- eminem

 

14 (37) SHALLOW- lady gaga & bradley cooper

22 (--) WITHOUT ME- halsey

24 (--) CULPABLES- karol g feat. anuel aa

27 (--) DRIP TOO HARD- lil baby & gunna

32 (--) STOOPID- 6ix9ine feat. bobby shmurda

35 (--) LET YOU LOVE ME- rita ora

 

40 (--) YA NO TIENE NOVIO- sebastian yatra + mau y ricky