Global Top 40: Taki Taki 5 weken op 1

- Hitlijsten

 Cardi B Selena Gomez
Selena Gomez | Cardi B

Voor de vijfde achtereenvolgende week hebben DJ Snake, Selena Gomez, Ozuna en Cardi B de populairste hit ter wereld te pakken.

Taki Taki wordt deze week wel op de hielen gezeten door Ariana Grande. De 25-jarige Amerikaanse verraste op 3 november met de release van een nieuwe track: Thank U, Next. Met dat nummer bedankt ze al haar ex-relaties op een kritische wijze. Het was niet de enige verrassing van Grande die vier dagen later de clip van Breathin uitbracht. Thank U, Next is nieuw op nummer 2.

Wereldwijd loopt de film Bohemian Rhapsody nu naar een omzet van 300 miljoen dollar en daarmee is duidelijk dat het verhaal rond Queen en leadzanger Freddie Mercury een succes is. Wereldwijd staat het nummer Bohemian Rhapsody, dat in ons land in 1975 drie weken op nummer 1 stond, weer vol in de spotlights met als resultaat dat de track deze week binnen komt in de Global Top 40 op nummer 14. Naast de ‘nieuwe’ hits van Ariana Grande en Queen zien we ook Wake Up In The Sky (van Gucci Mane, Bruno Mars en Kodak Black) en Perfect (van Ed Sheeran) terug in de lijst. Voor Perfect is dat inmiddels de 51e week.

Ava Max is op nummer 27 de snelste van 9 stijgers; Sweet But Psycho boekt 9 plaatsen winst. In omgekeerde richting zakt Sad! (van XXXTentacion) hard door het ijs met 17 plaatsen verlies op nummer 35.

De complete Global Top 40 check je hier.

1 ( 1) TAKI TAKI- DJ Snake & Selena Gomez & Ozuna & Cardi B
Check hier de songtekst van Taki Taki

2 (--) THANK U, NEXT- Ariana Grande

14 (--) BOHEMIAN RHAPSODY- Queen
Check hier de songtekst van Bohemian Rhapsody

27 (36) SWEET BUT PSYCHO- Ava Max
Check hier de songtekst van Sweet But Psycho

33 (RE) WAKE UP IN THE SKY- Guwop x Mars x Kodak
Check hier de songtekst van Wake Up In The Sky

34 (RE) PERFECT- Ed Sheeran
Check hier de songtekst van Perfect