Global Top 40: Stay voor 7e week op 1

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Ed Sheeran
Global Top 40: Stay voor 7e week op 1

The Kid Laroi en Justin Bieber hebben met Stay voor de zevende week de eerste plek van de Global Top 40 in handen.

De vorige hit die tot zeven weken op nummer 1 wist te komen was Good 4 U van Olivia Rodrigo. De Amerikaanse deed dat echter niet in een aaneengesloten periode. Die prestatie zette ze dan wel met haar eerste hit, Drivers License, neer. Stay, Industry Baby en Pepas vormen voor de vierde keer de top 3. Lil Nas X & Jack Harlow hebben inmiddels vier keer op nummer 3 en ook vier keer op nummer 2 gestaan met Industry Baby.

Drake weet een tweede track van zijn Certified Lover Boy in de lijst te zetten. Way 2 Sexy, de track met Future en Young Thug, komt de lijst binnen op nummer 4. Girls Want Girls, dat vorige week al wist binnen te komen, klimt 16 plaatsen naar nummer 6. Daarmee staan er twee tracks van de Canadese rapper bij de beste zes van dit moment.

BTS weet van geen wijken met Butter. De Zuid-Koreaanse groep viel eind juli uit de top 10 met hun voormalige nummer 1-hit. Het nummer weet deze week terug te keren in het bovenste kwart en stond na 3 juli van dit jaar niet meer zo hoog, namelijk op nummer 7. Ongetwijfeld zorgt ook de hernieuwde aandacht via de Megan Thee Stallion-remix voor een impuls.

Afgelopen vrijdag verscheen er met Shivers een tweede officiële single vooruitlopend op het Equals-album van Ed Sheeran. De track komt de lijst binnen op nummer 15. De eerste single, Bad Habits, staat ondertussen voor de elfde achtereenvolgende week bij de beste vijf hits in de Global Top 40. Opvallend is wel dat de Brit niet verder wist te komen dan twee weken op nummer 3.

Bijzonder was het dat de BBC in april al schreef dat Heat Waves van Glass Animals een enorme ‘sleeper-hit’ was. De groep begon al in 2018 met het werken aan de track in de Londense studio The Church waarna het op 29 juni van 2020 werd uitgebracht. Echt op gang wist de track niet te komen. Op 13 februari van dit jaar mochten we Glass Animals voor het eerst verwelkomen in de Global Top 40. Hun Heat Waves viel tot twee keer toe uit de lijst en in totaal 16 weken in de lijst kwam de track nooit verder dan nummer 31. De afgelopen weken wint de track aan kracht en dat resulteert deze week tot een stijging van liefst 17 plaatsen naar nummer 18. Daarmee is Heat Waves de snelste stijger in de lijst. Baby Keem en Kendrick Lamar hebben in omgekeerde richting, met 11 plaatsen verlies, de snelste zakker in handen. Hun Family Ties zakt naar nummer 37.

De complete Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) STAY- The Kid Laroi & Justin Bieber

4 (--) WAY 2 SEXY- Drake with Future & Young Thug

15 (--) SHIVERS- Ed Sheeran

18 (35) HEAT WAVES- Glass Animals

25 (--) LALISA- Lisa

31 (--) HAVE MERCY- Chlöe

34 (--) OFF THE GRID- Kanye West

39 (--) COLD HEART – PNAU REMIX- Elton John & Dua Lipa