Global Top 40: Stay voor 6e week op 1

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Justin Bieber
Global Top 40: Stay voor 6e week op 1

The Kid Laroi en Justin Bieber hebben met Stay voor de zesde achtereenvolgende week de eerste plek in de Global Top 40 in handen.

Stay wist de dreiging van Beggin' (van Måneskin) één week te overtreffen en twee keer bleek ook Pepas (van Farruko) niet sterk genoeg. Deze week staat Industry Baby (van Lil Nas X en Jack Harlow) voor de derde keer achter Stay op een tweede plaats. Farruko zakt met Pepas naar plek 3.

In de Global Top 40 zien we deze week relatief weinig verschuivingen want slechts 14 tracks pakken winst ten opzichte van vorige week. Zo klimt de snelste stijger slechts vijf plaatsen omhoog en drie tracks weten die winst te pakken. De hoogst genoteerde hit van die snelle stijgers is voor Olivia Rodrigo. Haar Good 4 U kieperde vorige week voor het eerst na 14 weken lijst buiten de top 10. Deze week herstelt ze dat, waardoor haar ex-nummer 1-hit nu voor de 15e week in de top 10 staat. Good 4 U klimt vijf plaatsen naar nummer 7. Need To Know (van Doja Cat) is op nummer 10 de enige track die nog niet eerder in de top 10 stond.

Van de 19 tracks die deze week plaatsen inleveren zakken Volvi (van Aventura en Bad Bunny) en Leave The Door Open (van Silk Sonic) het snelst. Beide tracks komen met 9 plaatsen verlies op de plekken 19 en 33 terecht.

Kanye West bracht vorige week het album Donda uit. Van dat album weet Hurricane deze week de lijst te bereiken als hoogste nieuwe op nummer 6. Daarmee scoort West voor het eerst sinds I Love It (2018) weer een top 10-hit. Destijds stond zijn samenwerking met Lil Pump vier weken op nummer 1. Ook het nieuwe album van Drake, Certified Lover Boy, laat zijn sporen achter in de lijst. Girls Want Girls is nieuw op nummer 22.

Blinding Lights van The Weeknd wist vorige week de 90 weken in de Global Top 40 te bereiken. Daarmee wist de Canadees het record van Ed Sheeran te evenaren die met Shape Of You ook tot 90 weken kwam. Voor The Weeknd geen 91e week want de track is deze week uit de lijst gevallen.

De complete lijst bekijk je hier.

1 ( 1) STAY- The Kid Laroi & Justin Bieber

6 (--) HURRICANE- Kanye West

7 (12) GOOD 4 U- Olivia Rodrigo

22 (--) GIRLS WANT GIRLS- Drake feat. Lil Baby

37 (--) IN DA GETTO- J. Balvin & Skrillex