Global Top 40: Stay nu 11 weken op 1

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Justin Bieber
Global Top 40: Stay nu 11 weken op 1

The Kid Laroi en Justin Bieber zijn niet van de eerste plaats te krijgen. Het duo voert de Global Top 40 nu voor de elfde achtereenvolgende week aan.

Met de elfde week als lijstaanvoerder evenaart Stay het aantal weken dat ook Dance Monkey van Tones And I op de eerste plaats stond. Die nummer 1-hit werd tussentijds wel van de eerste plaats verdreven. Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello stond daarvoor wel elf weken aaneengesloten op de eerste positie van de Global Top 40. De top 3 is ongewijzigd ten opzichte van vorige week met Industry Baby (van Lil Nas X en Jack Harlow) voor de achtste keer op nummer 2. Love Nwantiti (Ah Ah Ah) (van CKay) staat op nummer 3.

Deze week weten drie tracks de top 10 te bereiken. Daarbij zien we Happier Than Ever van Billie Eilish terugkeren in het bovenste kwart. Op 21 augustus moest ze de top 10, al na een weekje, laten voor wat het was. Na acht weken afwezigheid boekt ze een tweede week in de top 10. De twee andere tracks die in de top 10 komen zijn van Lisa. De 24-jarige Lalisa Manobal is lid van Blackpink en wist alle records al te breken met de release van de video bij de track Lalisa. In de eerste 24 uur na de release werd de clip op YouTube bijna 74 miljoen keer bekeken en dat is een record voor een soloartiest. Lalisa keert terug op nummer 10 waar de volgende single van de zangeres, Money, met 15 plekken winst op nummer 4 de snelste stijger is.

De hoogste nieuwe van vorige week, The Feels van Twice, boekt deze week het grootste verlies. De negen Zuid-Koreaanse zangeressen vlogen vorige week op nummer 8 meteen de top 10 binnen. Deze week verliest de track 17 plaatsen en komt daarmee op nummer 25 terecht.

De hoogste binnenkomer is afkomstig van Marco Masis die we, als artiest, beter kennen als Tainy. De reggaetonartiest werkte voor zijn nieuwste track samen met Bad Bunny en zangeres Julieta Venegas. Op nummer 26 is dat de hoogste van drie binnenkomers. Bij die nieuwe hits zien we ook Ghost (van Justin Bieber) en Belgisch succes voor Where Are You Now (van Lost Frequencies en Calum Scott).

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) STAY- The Kid Laroi & Justin Bieber

4 (19) MONEY- Lisa

26 (--) LO SIENTO BB:/- Tainy, Bad Bunny & Julieta Venegas

34 (--) GHOST- Justin Bieber

38 (--) WHERE ARE YOU NOW- Lost Frequencies & Calum Scott