Global Top 40: Stay 10e week op 1

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Justin Bieber
Global Top 40: Stay 10e week op 1

The Kid Laroi en Justin Bieber noteren met Stay een tiende week op nummer 1.

Het is inmiddels ruim anderhalf jaar geleden dat de Global Top 40 voor tien of meer weken werd aangevoerd; Dance Monkey van Tones & I was die vorige nummer 1-hit. De Australische zangeres hield het, weliswaar met een onderbreking van 9 weken, totaal 11 weken vol op de eerste positie. De vorige nummer 1-hit die dat zonder onderbreking wist te doen was Señorita. De hit van Shawn Mendes en Camila Cabello stond eerst 11 weken onafgebroken op 1 om vervolgens voor nog eens twee weken terug te keren als lijstaanvoerder. Industry Baby van Lil Nas X en Jack Harlow moet opnieuw genoegen nemen met de tweede plaats. De track staat daar nu voor de zevende (en vijfde opeenvolgende) week. CKay weet met Love Nwantiti (Ah Ah Ah) de top 3 te bereiken.

Na verschillende Koreaanse tracks slingert Twice deze week hun eerste volledige Engelstalige track de Global Top 40 in. De dames stonden al vijf keer eerder in de lijst. Yes Or Yes (2018) was tot nu toe, met een 18e plek, de hoogst genoteerde track. Nu begint Twice meteen in de top 10: The Feels is de hoogste binnenkomer op nummer 8. Meer Koreaans succes is er deze week voor Ateez. De Zuid-Koreaanse boyband met zes zangers en twee rappers staat voor het eerst in de Global Top 40 en begint op plek 23. Ook Lisa, lid van Blackpink, komt met haar tweede track binnen in de lijst op nummer 19.

De lijst kent met slechts 9 stijgers weinig tracks met winst. Cold Heart – Pnau Remix levert Elton John en Dua Lipa de snelste stijger op. Het gelegenheidsduo klimt 8 plekken naar nummer 22. Minder succes voor Zuid-Korea is er ook: Butter van BTS is, met 10 plekken verlies, de snelste zakker op nummer 31.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) STAY- The Kid Laroi & Justin Bieber

8 (--) THE FEELS- Twice

19 (--) MONEY- Lisa

22 (30) COLD HEART – PNAU REMIX- Elton John & Dua Lipa

23 (--) ETERNAL SUNSHINE- Ateez

33 (--) KNIFE TALK- Drake feat. 21 Savage & Project Pat