Global Top 40: Shallow nadert 7 Rings

- Hitlijsten

 Ariana Grande Lady Gaga
Lady Gaga | Bradley Cooper

Ariana Grande heeft voor de vijfde week de populairste hit in de Global Top 40 met 7 Rings.|

Twee weken geleden doorbrak ze zelf haar zegereeks op de eerste plek door met Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored voor een weekje de macht te grijpen. Inmiddels is die track gepasseerd door twee andere hits. Shallow profiteert duidelijk van al het nieuws rond de Oscars. De hit van Lady Gaga en Bradley Cooper piekte in november vorig jaar op nummer 5. Nu staat Shallow voor het eerst in de top 3 en is het, op de tweede plaats, zelfs de grootste concurrent voor Ariana Grande. Ook Con Calma, de vroege zomerhit van Daddy Yankee en Snow, sluit aan op nummer 3.

Na binnenkomst op nummer 5 zakte Middle Child van J. Cole de afgelopen 3 weken. Deze week lijkt er sprake te zijn van voorzichtig herstel want het nummer klimt nu weer 12 plaatsen omhoog. Daarmee is het niet de snelste stijger in de lijst want Blueface weet met Thotiana 15 plaatsen te stijgen op nummer 23. Robbery van Juice Wrld, vorige week nog nieuw op nummer 25, is met 11 plaatsen verlies de snelste zakker op nummer 36.

De Global Top 40 telt slechts één nieuwe hit: Bora Rebola. Daarmee zijn Tropkillaz, J Balvin, Anitta en MC Zaac op nummer 30 de hoogste van drie binnenkomers. Ook Eastside (van Benny Blanco, Halsey en Khalid) en Un Año (van Sbastian Yatra en Reik) keren terug in de lijst.

De complete Global Top 40 check je hier.

1 ( 1) 7 RINGS- Ariana Grande
Check hier de songtekst van 7 Rings

23 (38) THOTIANA- Blueface

30 (--) BOLA REBOLA- Tropkillaz & J Balvin & Anitta ft. MC Zaac

33 (RE) EASTSIDE- Benny Blanco & Halsey & Khalid
Check hier de songtekst van Eastside