Global Top 40: Señorita weet van geen wijken

- Hitlijsten

 Camila Cabello Shawn Mendes
Shawn Mendes | Camila Cabello

Twee weken geleden stond Señorita een weekje op nummer 2 maar de rest van de weken, inclusief deze, staat de hit stevig op de eerste plek van de Global Top 40.

Heel langzaam gloort er een record aan de horizon voor Señorita nu de hit van Shawn Mendes en Camila Cabello de Global Top 40 al 13 weken weet aan te voeren. Houden ze nog een goede maand stand dan kunnen ze het record van Luis Fonsi en Daddy Yankee bereiken. Despacito stond in de zomer van 2017 uiteindelijk 18 weken op de eerste plek van de lijst. Na die hit is Señorita inmiddels al wel de langst genoteerde hit aan de top van de wereldlijst. De voornaamste concurrentie komt nu uit Australië; Tones And I kroop met Dance Monkey in negen weken tijd naar de tweede plek. Deze week passeert ze Post Malone die met Circles nu naar nummer 3 zakt. De Amerikaanse zanger staat deze week nog met vijf andere nummers in de lijst nu ook de titeltrack van zijn album, Hollywood’s Bleeding, in de lijst terecht is gekomen op nummer 40. Sunflower staat ondertussen voor de 50e week in de lijst en stijgt naar nummer 15. Net boven Hollywood’s Bleeding is BOP (van Dababy) op nummer 35 de hoogste binnenkomer.

Maroon 5 doet overal ter wereld goede zaken met hun nieuwste track. Memories kwam vorige week binnen op nummer 29 en is nu, met 12 plekken winst op nummer 17, de snelste stijger. De snelste zakker is wat meer bescheiden qua positieverandering; Graveyard (van Halsey) is met vijf plekken verlies op nummer 38 de snelste zakker.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier

1 ( 1) SEÑORITA- Shawn Mendes & Camila Cabello
Bekijk hier de songtekst van Señorita

17 (29) MEMORIES- Maroon 5
Bekijk hier de songtekst van Memories

35 (--) BOP- Dababy

40 (--) HOLLYWOOD’S BLEEDING- Post Malone