Global Top 40: Señorita ook 10e week op 1

- Hitlijsten

 Camila Cabello Shawn Mendes
Shawn Mendes | Camila Cabello

Shawn Mendes en Camila Cabello komen met Señorita deze week in de dubbele cijfers nu ze de lijst tien weken aan weten te voeren.

Daarmee naderen ze de eerdere prestatie van God’s Plan, de hit waarmee Drake in april van 2018 de eerste plaats na elf weken verliet. De langst genoteerde nummer 1 in de Global Top 40 is voorlopig nog buiten bereik; die prestatie staat op naam van Luis Fonsi en Daddy Yankee in 2017 liefst 18 achtereenvolgende weken de eerste plaats wisten in te nemen. Door de overmacht van Señorita staat China (van Anuel Aa, Daddy Yanyee, Karol G, Ozuna en J Balvin) deze week voor de zevende week op plek 2 waarachter Ran$om (van Lil Tecca) voor het eerst de top 3 bereikt. Ed Sheeran en Khalid stonden de afgelopen twee weken voor het eerst niet in de top 10 met Beautiful People. De track pakt deze week 8 plaatsen winst en is daarmee, op nummer 7, de snelste stijger.

De release van het album Hollywood’s Bleading (Post Malone) gaat ook niet zomaar aan de Global Top 40 voorbij. Circles, dat al wat eerder verscheen, is op nummer 5 de hoogste van drie nieuwe binnenkomers. Goodbyes levert een plekje in op nummer 14 waar Sunflower, met 46 weken de langst genoteerde hit in de Global Top 40, een plekje zakt naar nummer 22.

De prestaties van Taylor Swift zijn met recht grillig te noemen. Vorige week nog had ze met The Man op nummer 17 de hoogste binnenkomer en steeg de titeltrack van haar nieuwe album, Lover, naar nummer 3. Lover zakt deze week naar nummer 10 waar The Man zelfs 15 plaatsen moet inleveren als snelste zakker op nummer 32. Wel keert ze ondertussen terug in de lijst met You Need To Calm Down dat een re-entry is op plek 30.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) SEÑORITA- Shawn Mendes & Camila Cabello
Bekijk hier de songtekst van Señorita

5 (--) CIRCLES- Post Malone
Bekijk hier de songtekst van Circles

7 (15) BEAUTIFUL PEOPLE- Ed Sheeran feat. Khalid
Bekijk hier de songtekst van Beautiful People

30 (RE) YOU NEED TO CALM DOWN- Taylor Swift
Bekijk hier de songtekst van You Need To Calm Down

35 (--) TUTU- Camilo + Pedro Capo

38 (--) DOIN’ TIME- Lana Del Rey