Global Top 40: Señorita nu 11 weken aan kop

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Camila Cabello
Shawn Mendes | Camila Cabello

Shawn Mendes en Camila Cabello staan voor de elfde week bovenaan de lijst van grootste hits ter wereld.

De rij aan noteringen voor Señorita is eentonig want er staan nu elf eentjes bij de elf weken dat de hit in de Global Top 40 genoteerd staat. Bij de voornaamste concurrent, China van Anuel AA, Daddy Yankee, Karol G, Ozuna en J Balvin, schreven we zeven weken een tweede positie op maar deze week zakt de track naar nummer 3. Post Malone lijkt nu met Circles de volgende bedreiging te worden. De zanger en rapper staat met drie hits in de top 10 waarbij Circles nu drie plekken stijgt naar nummer 2. Goodbyes stijgt ondertussen naar nummer 5 waar de ex-nummer 1-hit Sunflower voor de vierde keer in de top 10 komt op nummer 7. Sunflower, de titelsong van Spider-Man: Into The Spider-Verse, stond halverwege mei van dit jaar voor het laatst in de top 10.

Lil Nas X zet met zijn nieuwste single, Panini, een record neer door 36 plaatsen winst te pakken. Ruim een jaar geleden zette Drake het record op 29 plaatsen winst met I’m Upset dat toen naar nummer 7 schoot. Panini komt in de elfde week in de Global Top 40 goed op stoom door naar nummer 4 te stijgen. De afgelopen zes weken leverde de rapper alleen maar posities in waarmee hij afgelopen week zelfs was afgezakt naar nummer 40. Panini stond eind juli op nummer 16, toen de hoogst bereikte plek.

Camila Cabello heeft niet alleen de eerste plek in handen; ze heeft ook de twee hoogste binnenkomers te pakken met Liar en Shameless die de lijst binnen weten te komen op nummer 21 en 22. Bij de binnenkomers zien we ook de Duitse Loredana met Kein Plan. Voor Taylor Swift noteren we deze week een vrije val voor de titeltrack van haar nieuwe album, Lover. De track, die twee weken geleden nog op nummer 3 stond, zakt 19 plaatsen omlaag naar nummer 29.

De complete Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) SEÑORITA- Shawn Mendes & Camila Cabello
Bekijk hier de songtekst van Señorita

4 (40) PANINI- Lil Nas X

21 (--) LIAR- Camila Cabello
Bekijk hier de songtekst van Liar

22 (--) SHAMELESS- Camila Cabello

25 (RE) SLIDE AWAY- Miley Cyrus
Bekijk hier de songtekst van Slide Away

35 (--) ADICTO- Tainy & Anuel AA & Ozuna

36 (--) KEIN PLAN- Loredana feat. MERO