Global Top 40: Señorita nieuw op 1

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Camila Cabello
Shawn Mendes

Shawn Mendes en Camila Cabello hebben met Señorita de grootste hit ter wereld te pakken.

Señorita komt deze week nieuw binnen op nummer 1 in de Global Top 40. Daarmee scoort Cabello voor de tweede keer een nummer 1-notering waar ze eind 2017 de lijst met de grootste hits ter wereld ook voor acht weken wist aan te voeren met Havana, haar hit met Young Thug. Shawn Mendes stond nog niet eerder op nummer 1.

Het is in 2019 al de achtste hit die binnen weet te komen op de eerste positie. Ed Sheeran en Justin Bieber deden dat eind mei voor het laatst met I Don’t Care. You Need To Calm Down, de hit waar Taylor Swift vorige week naar nummer 1 steeg, levert flink in. Deze week zakt de meest recente track van de Amerikaanse liefst 9 plaatsen van 1 naar 10. Ondertussen staat Ed Sheeran met twee tracks in de top 5. I Don’t Care (met Justin Bieber) zakt naar nummer 4 waar Beautiful People (met Khalid) nieuw is op nummer 5. In januari van 2017 had Ed Sheeran ook tegelijkertijd twee hits in de top 5 – toen stonden Shape Of You en Castle On The Hill zelfs op de posities 1 en 2.

J Balvin en Bad Bunny brachten op 28 juni het album Oasis uit. Van dat album zijn Que Pretendes en La Canción twee tracks die binnen weten te komen in de Global Top 40. Que Pretendes is op nummer 11 de hoogste van die twee. Door de binnenkomst staat Bad Bunny nu met 3 hits in de Global Top 40; Soltera – Remix stijgt deze week naar nummer 9.

Rodeo, de samenwerking van Lil Nas X en Cardi B, is met 12 plaatsen winst op nummer 20 de snelste stijger. Loco Contigo, de samenwerking tussen DJ Snake, J Balvin en Tyga, is met 17 plaatsen verlies op nummer 38 de snelste zakker.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 (--) SEÑORITA- Shawn Mendes & Camila Cabello
Bekijk hier de songtekst van Señorita

5 (--) BEAUTIFUL PEOPLE- Ed Sheeran feat. Khalid
Bekijk hier de songtekst van Beautiful People

11 (--) QUE PRETENDES- J Balvin & Bad Bunny

12 (--) RUNAWAY- Sebastián Yatra & Daddy Yankee & Jonas Brothers & Natti Natasha

17 (--) PANINI- Lil Nas X

19 (--) LA CANCIÓN- J Balvin & Bad Bunny

 

20 (32) RODEO- Lil Nas X & Cardi B

33 (RE) MOTHER’S DAUGHTER- Miley Cyrus
Bekijk hier de songtekst van Mother’s Daughter