Global Top 40: Señorita 7e week op 1

- Hitlijsten

 Shawn Mendes Camila Cabello
Shawn Mendes | Camila Cabello

Shawn Mendes en Camila Cabello staan met Señorita nu 7 weken in de Global Top 40 en hebben op nog geen andere plek als de eerste gestaan.

Señorita laat een serieuze prestatie zien door de eerste plek opnieuw stevig in handen te hebben. De laatste hit die, na binnenkomst op nummer 1, die plek ook de zes daaropvolgende weken wist te bezetten was In My Feelings van Drake. Die hit verliet halverwege september, na zeven weken lijstaanvoerder te zijn geweest, de bovenste plek. Kind van de rekening lijkt China te zijn; de hit van Anuel Aa, Daddy Yankee, Karol G, Ozuna en J Balvin, kwam drie weken geleden binnen op nummer 2 en staat sindsdien op die plaats. Bad Guy keert voor de derde week terug in de top 3 van de Global Top 40. De hit van Billy Eilish staat inmiddels 20 weken in de lijst en stond slechts vier keer naast het erepodium op nummer 4.

De eerste echte beweging in de Global Top 40 zien we deze week op nummer 26; in de bovenliggende posities zakt alleen Boyfriend (van Ariana Grande en Social House) vijf plekken. Dat maakt de hoogste binnenkomer van vorige week nu, op nummer 8, de snelste zakker in lijst. Bij de bovenste 25 hits zien we wat minimale verschuivingen maar geen nieuwe toevoegingen. Tones And I, vorige week nieuw op nummer 33 met Dance Monkey, is met 7 plekken winst de snelste stijger. Hot Girl Summer (van Megan Thee Stallion, Nicki Minaj en Ty Dolla $ign) is de enige nieuwe hit in de lijst op nummer 36. Wel keren 7 Rings (van Ariana Grande), Believer (van Imagine Dragons) en Shape Of You (van Ed Sheeran) terug in de lijst. Shape Of You staat daarmee nu voor de 86e week in de lijst.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) SEÑORITA- Shawn Mendes & Camila Cabello
Bekijk hier de songtekst van Señorita

26 (33) DANCE MONKEY- Tones And I
Bekijk hier de songtekst van Dance Monkey

29 (RE) 7 RINGS- Ariana Grande
Bekijk hier de songtekst van 7 Rings

36 (--) HOT GIRL SUMMER- Megan Thee Stallion & Nicki Minaj & Ty Dolla $