Global Top 40: Save Your Tears terug op 1

- Hitlijsten

 The Weeknd Ariana Grande
Global Top 40: Save Your Tears terug op 1

Save Your Tears komt, mede dankzij Ariana Grande, terug op de eerste plek in de Global Top 40.

De Canadees wist halverwege februari voor het eerst in de top 3 te komen en op 27 maart volgde zelfs een eerste keer op nummer 1. In de weken die volgden bleef Save Your Tears in de top 5 rondhangen. Nadat twee weken geleden een nieuwe versie verscheen waarop ook de vocalen van Ariana Grande te horen zijn kreeg de track een nieuwe impuls. Die versie zorgt er nu voor dat Save Your Tears, in de 17e week Global Top 40, terug weet te keren aan de leiding. Vorig jaar, toen halverwege mei, keerde The Weeknd ook terug op 1. Toen deed Blinding Lights dat zelfs in de 20e week.

Lil Nas X lijkt de dupe te worden van de nieuwe versie van Save Your Tears. Juist op het moment dat hij Peaches van Justin Bieber, Daniel Caesar en Giveon wist te overtreffen om de eerste plek over te nemen komen nu The Weeknd en Ariana Grande voorbijfladderen. Dat maakt dat Montero (Call Me By Your Name) nu voor de vijfde achtereenvolgende week op de tweede plek staat.

Twee van de drie entry's van deze week zijn Spaanstalig. De samenwerking tussen Sebastián Yatra en Mike Towers, Pareja Del Año, komt meteen de top 10 binnen op nummer 7. Tot nu toe was Runaway (met Daddy Yankee, Jonas Brothers en Natti Natasha uit 2019) de hit van Yatra die het meest ver wist te komen in de Global Top 40 – nummer 12.

Afgelopen vrijdag verscheen Your Power van Billie Eilish. De track werd uitgebracht als voorloper van het album Happier Than Ever dat op 30 juli moet verschijnen. De binnenkomst van Your Power, op nummer 12, is dus -zo snel na de release- bijzonder te noemen. Met Bad Guy en Everything I Wanted scoorde Eilish al twee nummer 1-hits in de Global Top 40.

Afgelopen week is er weinig gebeurd in de lijst. Dat maakt dat A:M van Nio Garcia en Flow La Movie, met slechts zes plekken winst, op nummer 15 de snelste stijger is. Voor Sech is het verschil ten opzichte van vorige week wat groter: 911 is met 14 plaatsen verlies de snelste zakker. Met Watermelon Sugar wist Harry Styles vorige week het jaar vol te maken; deze week is die track verdwenen. Verdwijnen doet ook Best Friend van Saweetie en Doja Cat dat al na één week het veld moet ruimen.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 3) SAVE YOUR TEARS / SAVE YOUR TEARS – REMIX- The Weeknd & Ariana Grande

7 (--) PAREJA DEL AÑO- Sebastián Yatra x Myke Towers

12 (--) YOUR POWER- Billie Eilish

13 (--) BOTELLA TRAS BOTELLA- Gera MX + Christian Nodal

15 (21) A:M- Nio Garcia x Flow La Movie