Global Top 40: Savage Love naar 1

- Hitlijsten

 Jason Derulo Jawsh 685
Global Top 40: Savage Love naar 1

Twee weken geleden wisten Jason Derulo en Jawsh 685 in ons land op 1 te komen; nu presteren ze dat ook in de Global Top 40.

De eerste plek voor Savage Love (Laxed – Siren Beat) hing al een beetje in de lucht. Zo stond het gelegenheidsduo al vijf weken in de top 3 maar de bovenste plek bleef te hoog gegrepen. Met Rockstar staan Dababy en Roddy Ricch nu voor de derde keer op nummer 2 maar die hit stond eerder al 8 weken als lijstaanvoerder in de Global Top 40. Vorige week zeilde Taylor Swift voorbij met de belangrijkste track van haar nieuwe Folklore-album, Cardigan. Al na een week zakt die track vier plaatsen. Swift weet op haar beurt wel een volgende track in de lijst te zetten; Exile, het nummer met Bon Iver, is de hoogste van drie binnenkomers op nummer 13.

Blinding Lights is niet weg te slaan uit de hoogste regionen van de Global Top 40. Vorige week vertrok The Weeknd met zijn hit na precies een half jaar uit de top 5 maar deze week keert hij daar, met drie plaatsen winst op nummer 4, weer terug. Opvallend veel lang genoteerde tracks weten weer te profiteren. Zo staat ook Dance Monkey van Tones And I in de 53e week weer met vier plekken winst in het linkerrijtje en dat doet ook Deathbed van Powfu en Beabadoobee met 3 plekken winst in de 23e week. Beide tracks kunnen voorlopig nog niet tippen aan de 65 weken die Someone Like You van Lewis Capaldi in de Global Top 40 staat. Zijn hit blijft zitten op nummer 36 en ook de opvolger van Lewis, Before You Go, blijft deze week op dezelfde plek; 3 posities lager op nummer 39.

Drie tracks leveren deze week 11 plaatsen in waarbij die val ook nog eens bij twee tracks van DJ Khaled en Drake staat; Popstar komt op nummer 28 en Greece op nummer 40. In positieve richting heeft Rauw Alejandro de grootste stijging te pakken; zijn Tattoo stijgt 16 plaatsen naar nummer 17.

De complete Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 3) SAVAGE LOVE- Jawsh 685 & Jason Derulo

13 (--) EXILE- Taylor Swift feat. Bon Iver 

17 (33) TATTOO- Rauw Alejandro 

29 (--) HEAD & HEART- Joel Corry & MNEK

32 (--) GO CRAZY- Chris Brown & Young Thug