Global Top 40: Rain On Me naar 1

- Hitlijsten

 Lady Gaga Ariana Grande
Lady Gaga | Ariana Grande

Vorige week kwam Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande binnen op 3 en deze week stoot het tweetal door naar de koppositie.

Rain On Me is in de Global Top 40 inmiddels de negende nummer 1-hit van het jaar waar we vorig jaar in week 23 al met de elfde nummer 1-hit bezig waren. Ariana Grande had toen met 7 Rings en Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored al twee nummer 1-hits weten te scoren. Lady Gaga wist het in die eerste weken van het jaar tot nummer 2 te schoppen met Shallow. De samenwerking op Rain On Me levert ze nu samen een nummer 1-hit op. Grande had er met Stuck With U ook bijna eentje te pakken maar dat nummer met Justin Bieber zakte in de tweede week al van plek 2 naar positie 8.

Achter Rain On Me komen DaBaby en Roddy Ricch met Rockstar voor het eerst op nummer 2 en zakt Blinding Lights (van The Weeknd) naar nummer 3. Daar staat die hit nu voor de zesde week. Dance Monkey van Tones And I weet, met 12 plaatsen winst, de snelste stijger te pakken. De track van de zangeres plofte vorige week van 12 naar 31 maar weet dat verlies nu weer te herstellen. Watermelon Sugar (van Harry Styles) wint 11 plaatsen op nummer 21 waar Party Girl (van StaySolidRocky) tien plekken wint op nummer 28. Someone You Loved (van Lewis Capaldi) staat ondertussen 55 weken in de lijst en zakt naar nummer 30. Doja Cat is met Boss Bitch, dat zeven plaatsen zakt, op nummer 27 de snelste zakker.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 3) RAIN ON ME- Lady Gaga & Ariana Grande 

19 (31) DANCE MONKEY- Tones And I 

37 (--) BREAKING ME- Topic & A7s

38 (RE) HIGHEST IN THE ROOM- Travis Scott

40 (--) AFTER PARTY- Don Toliver