Global Top 40: Olivia Rodrigo 6 weken op 1

- Hitlijsten

 Olivia Rodrigo
Global Top 40: Olivia Rodrigo 6 weken op 1

Voor de zesde week is Drivers License van Olivia Rodrigo de nummer 1 in de Global Top 40.

De Amerikaanse zangeres, die afgelopen weekeinde 18 jaar werd, heeft al haar zes weken in de lijst nu op de eerste plek gestaan. Toch staat haar prestatie nog ruim van die van Shawn Mendes en Camila Cabello die in 2019 met Señorita op nummer 1 wisten binnen te komen en daar voor 11 onafgebroken weken wisten te blijven staan. Achter Rodrigo blijft Save Your Tears zitten op nummer 2 en krabbelen Bad Bunny en Jhay Cortez met Dákiti terug naar nummer 3.

In de lijst van deze week zien we drie nieuwe binnenkomers met Calling My Phone van Lil Tjay en 6Lack als hoogste nieuwe op nummer 8. Masked Wolf, die vorige week nog bescheiden wist binnen te komen op nummer 38 klimt nu 11 plaatsen naar nummer 27. Zijn Astronaut In The Ocean is daarmee de snelste stijger. In omgekeerde richting is Positions van Ariana Grande, met 15 plekken verlies op nummer 26, de snelste zakker. Dance Monkey van Tones And I staat voor de 80e week in de lijst en blijft zitten op nummer 29. Voor de 27-jarige Australische komt het record van ‘langst genoteerde track’ wel in zicht; dat staat nu op naam van Ed Sheeran die met Shape Of You 90 weken in de lijst verbleef.

The Business van Tiësto is de enige Nederlandse track in de lijst. De Nederlander bereikt op nummer 22 een nieuwe beste prestatie in de lijst waar de track nu 8 weken in de Global Top 40 staat.

De complete lijst bekijk je hier.

1 ( 1) DRIVERS LICENSE- Olivia Rodrigo 

8 (--) CALLING MY NAME- Lil Tjay ft. 6Lack 

16 (--) WE’RE GOOD- Dua Lipa 

19 (--) LOVE STORY (TAYLOR’S VERSION)- Taylor Swift 

27 (38) ASTRONAUT IN THE OCEAN- Masked Wolf