Global Top 40: Old Town Road 7 weken op 1

- Hitlijsten

 Billy Ray Cyrus
Lil Nas X

Voor de zevende week is Old Town Road, de hit van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus, de grootste hit ter wereld.

Het tweetal verliet de eerste plaats al twee keer eerder maar staat nu vier weken aaneengesloten bovenaan de Global Top 40. Ten opzichte van vorige week is de complete top 5 onveranderd.

Shawn Mendes keert voor de tweede keer terug in de top 10. Na binnenkomst op nummer 2 zakte If I Can’t Have You, de nieuwste track van de Canadese zanger, weg naar nummer 12 om vervolgens (op nummer 9) terug te keren in de top 10. Vorige week zakte de track opnieuw flink, naar nummer 17. Deze week staat Shawn Mendes weer op plek 10.

De release van TIM, het postume album van Avicii, is de wereld niet ontgaan. SOS wist, als eerste single van het album, op nummer 6 te komen en zakte daarna langzaam omlaag. Vorige week was er al een bescheiden winst van één plek en deze week klimt SOS, met 9 plaatsen winst, zelfs als de snelste stijger naar nummer 16. Heaven is op nummer 25 de een na hoogste binnenkomer. Net een plek hoger staat No Guidance. De samenwerking tussen Chris Brown en Drake is de hoogste van zes nieuwe binnenkomers. Diezelfde Brown komt ook op nummer 26 binnen met Haute, een track met Tyga en J Balvin.

Voor Taylor Swift en Brendon Urie gaat het deze week een stuk minder. Waar de track zes weken geleden nog van niets op nummer 1 wist binnen te komen zakt Me! nu 21 plaatsen waarmee het op nummer 40 de snelste zakker is.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) OLD TOWN ROAD / - REMIX- Lil Nas X / - feat. Billy Ray Cyrus
Bekijk hier de songtekst van Old Town Road

16 (25) SOS- Avicii
Bekijk hier de songtekst van SOS

24 (--) NO GUIDANCE- Chris Brown & Drake

25 (--) HEAVEN- Avicii
Bekijk hier de songtekst van Heaven

26 (--) HAUTE- Tyga feat. J Balvin & Chris Brown

32 (--) AMOR GENUINO- Ozuna

36 (--) A WHOLE NEW WORLD- Zayn and Zhavia Ward

39 (--) CALL YOU MINE- The Chainsmokers ft. Bebe Rexha
Bekijk hier de songtekst van Call You Mine

(Foto: YouTube)