Global Top 40: Memories blijft op 1

- Hitlijsten

 Adam Levine Maroon 5
Adam Levine | Maroon 5

Voor de tweede week heeft Maroon 5 met Memories de grootste hit in de Global Top 40 te pakken.

In de rangschikking van de grootste hits ter wereld wist de groep rond Adam Levine vorige week Billie Eilish van de troon te stoten. Deze week is opnieuw Tones And I de voornaamste bedreiging; haar Dance Monkey staat inmiddels voor de vijfde keer op plek 2 nadat de Australische eerder al drie weken op de eerste plaats stond. In de top 10 is alleen Dua Lipa de enige verversing. De Britse drukt met haar Don’t Start Now haar Amerikaanse collega, Selena Gomez, uit de top 10.

The Weeknd pakt deze week een dubbelslag. Zo klimt Heartless liefst 24 plekken naar nummer 12 en is de track die een paar dagen later verscheen, Blinding Lights, op nummer 17 de hoogste van twee nieuwe binnenkomers. In de lijst zien we vooral kersthits terugkeren waarbij Last Christmas van Wham! de hoogste re-entry is op plek 26. Ondertussen stijgt Mariah Carey deze week al door naar nummer 15 met haar All I Want For Christmas Is You. Opvallend is daarbij nu al wel dat ze in 2018 in dezelfde week als nu al op nummer 5 wist te komen. Toen bereikte ze uiteindelijk zelfs voor het eerst de eerste plek.

Minder goed vergaat het zo’n 22 nummers in de Global Top 40 die deze week plekken moeten inleveren. Watermelon Sugar van Harry Styles is daarbij, met 9 plekken verlies op nummer 36, de snelste zakker. Sunflower, de hit waarmee Post Malone en Swae Lee inmiddels al 59 weken in de lijst staan, zakt vier plekken.

De volledige Globall Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) MEMORIES- Maroon 5
Bekijk hier de songtekst van Memories

12 (36) HEARTLESS- The Weeknd
Bekijk hier de songtekst van Heartless

17 (--) BLINDING LIGHTS- The Weeknd
Bekijk hier de songtekst van Blinding Lights

26 (RE) LAST CHRISTMAS- Wham!
Bekijk hier de songtekst van Last Christmas

35 (--) BLANCO- J Balvin

(Foto: BSR Agency)