Global Top 40: Maroon 5 terug op 1

- Hitlijsten

 Maroon 5
Maroon 5

Na twee weken op nummer 2 keert Girls Like You (van Maroon 5 en Cardi B) terug op de eerste plek van de Global Top 40.

De Amerikaanse band stond daar eind juni al twee weken maar moest, vanwege het overlijden van XXXTentacion en het hernieuwde succes van Sad!, de daaropvolgende twee weken even een stap terug toen. De ex-nummer 1-hit Te Bote staat deze week opnieuw (en nu voor de zesde keer) op nummer 2. Don’t Matter To Me (van Drake en Michael Jackson), vorige week nog ambitieus nieuw in de lijst op nummer 3, maakt een pas op de plaats.

Martin Garrix en Tiësto strijden in de Global Top 40 om het grootste Nederlandse succes met hun Ocean en Jackie Chan. Die laatste klimt deze week één plek omhoog naar nummer 22 waar de hit van Garrix en Khalid nu 6 plekken wint op nummer 13.

Met de release van zijn album Scorpion zagen we afgelopen week een opleving van de hits van de Canadees. Deze week zakt God’s Plan 7 plaatsen naar nummer 11, Nice For What 7 plaatsen naar nummer 20 en I’m Upset zelfs 12 plaatsen naar nummer 19 als de snelste zakker in de lijst.

De snelste stijger is afkomstig van Nicki Minaj en Ariana Grande. Vorige week zakte Bed nog 11 plaatsen maar na de release van de video is de goede richting weer gevonden met 13 plaatsen winst op nummer 21.

De Global Top 40 telt drie binnenkomers met Apeshit (van Beyoncé en Jay-Z, oftewel The Carters) als hoogste nieuwe op nummer 30. Verder maakt de Britse Ella Mai haar debuut in de lijst en zien we ook het Zuid-Koreaanse negental Twice in de lijst verschijnen.

De complete Global Top 40 lees je hier online en beluister je via onze playlist op Spotify.

1 ( 2) GIRLS LIKE YOU- maroon 5 feat. cardi b

21 (34) BED- nicki minaj ft. ariana grande

30 (--) APESHIT- the carters

32 (--) BOO’D UP- ella mai

35 (--) DANCE THE NIGHT AWAY- twice