Global Top 40: Mariah ook dit jaar op 1

- Hitlijsten

 Mariah Carey
Global Top 40: Mariah ook dit jaar op 1

Het leek er eventjes op dat Mariah Carey stevige concurrentie kreeg maar All I Want For Christmas Is You heeft voor het derde opeenvolgende jaar de eerste plek in de Global Top 40 weten te bereiken.

Vorig jaar maakte Mariah Carey in de kerstweek de sprong van 9 naar 1 met de rest van de top 5 die toen bestond uit ‘actuele’ hits. Dit jaar klimt haar kersthit van 3 naar 1 en zien we een complete top 14 die uit kersthits bestaat. Dakiti, de nummer 1 van vorige week van Bad Bunny en Jhay Cortez, is ‘best of the rest’ op nummer 15.

Na zeven weken op nummer 1 moet die track het nu wat lagerop gaan zoeken. Willow van Taylor Swift is de snelste zakker in de lijst met liefst 33 plekken verlies op nummer 38. De nummer 38 van vorige week, Feliz Navidad van José Feliciano, is in omgekeerde richting de snelste stijger met 29 plaatsen winst.

Wham volgt met Last Christmas op een tweede plek in de Global Top 40; op die positie stond het duo ook in 2018 maar vorig jaar kwam de kersthit niet verder dan nummer 6. Santa Tell Me van Ariana Grande staat voor het eerst in de top 3. Blinding Lights van The Weeknd is, met 56 weken in de lijst, de langst genoteerde hit.

De hoogste ‘nieuwe’ is op nummer 14 Sleigh Ride van The Ronettes. Het nummer dat oorspronkelijk in 1963 verscheen stond nog niet eerder in de Global Top 40. In totaal staan er 23 kersthits in de lijst. Opvallend is daarbij dat er slechts ééntje een release is van dit jaar met Holiday van Lil Nas X. Vorig jaar telde de Global Top 40 17 kersthits en daarbij ontbrak toen een actuele kersthit.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 3) ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU- Mariah Carey 

9 (38) FELIZ NAVIDAD- José Feliciano

14 (--) SLEIGH RIDE- The Ronettes 

17 (--) SNOWMAN- Sia 

30 (--) MERRY CHRISTMAS EVERYONE- Shakin’ Stevens