Global Top 40: Kanye West nieuw op 1

- Hitlijsten

 Lil Pump Drake Kanye West
Kanye West | Lil Pump

Precies 8 weken geleden zagen we voor het laatst een binnenkomer op de eerste plaats van de Global Top 40 via In My Feelings van Drake.

De nieuwste hit van Kanye West en Lil Pump vertoont raakvlakken met de hit van Drake want rond I Love It lijkt zich nu ook een challenge te ontketenen. Of het zo’n wereldsucces zal worden als rond In My Feelings moeten we afwachten. Drake stond er in elk geval zeven weken mee op de eerste plaats en deze week zakt zijn track een plek naar nummer 3. Girls Like You, de hit van Maroon 5 en Cardi B die vorige week voor de vierde week de lijst aanvoerde, staat nu voor de negende week op de tweede plaats.

Naast I Love It (van Kanye West) zien we in de Global Top 40 ook nieuwe hits van Eminem (Fall), Silk City en Dua Lipa (Electricity) en een postuum succes van Mac Miller (Self Care).

Promises, het nummer van Calvin Harris en Sam Smith, was geen vanzelfsprekende hit. De afgelopen twee weken wist de track steeds drie plaatsen winst te pakken. Deze week schiet het nummer met 7 plaatsen winst de top 10 in en daarmee is Promises ook meteen de snelste stijger.

Zowel Nu Me Acuerdo (van Thalia en Natti Natasha) als Shape Of You (van Ed Sheeran) zakken deze week behoorlijk naar beneden door elk 12 plaatsen te verliezen. Ed Sheeran staat met zijn wereldhit inmiddels al wel 79 weken in de lijst.

De complete Global Top 40 lees je hier.

1 (--) I LOVE IT- kanye west & lil pump

9 (16) PROMISES- calvin harris & sam smith

18 (--) FALL- eminem

20 (--) ELECTRICITY- silk city & dua lipa

34 (--) SELF CARE- mac miller