Global Top 40: Good 4 U terug op 1

- Hitlijsten

 Olivia Rodrigo
Global Top 40: Good 4 U terug op 1

Vorige week moest Olivia Rodrigo de mannen van BTS laten passeren. Deze week keert Good 4 U terug aan de leiding.

Daarmee staat Good 4 U voor de tweede week op nummer 1 en is het voor Olivia Rodrigo inmiddels haar elfde week als lijstaanvoerder. BTS, dat vorige week met Butter de overtuigende nummer 1 was, levert nu twee plaatsen in en komt zo op nummer 3. De Zuid-Koreaanse groep heeft een beetje patent op een kortstondig verblijf op nummer 1. Ook hun vorige nummer 1-hits, Dynamite en On, stonden slechts één week op de eerste plek. Tussen Olivia en BTS manoeuvreert Rauw Alejandro zich met Todo De Ti op nummer 2. Dat het extreem rustig is in de lijst blijkt uit het feit dat die track, met twee plaatsen winst, één van de twee snelste stijgers is (!). Ook Save Your Tears wint twee plekken en is de andere snelste stijger in de lijst. In omgekeerde richting is er iets meer spektakel want de snelste zakker levert zeven plaatsen in; Heartbreak Anniversary van Giveon zakt naar nummer 38.

Bad Bunny kennen we vooral van de Spaanstalige latintracks. Toch maakt de 27-jarige muzikant nu een klein uitstapje naar het buitenland via Yonaguni. In de track laat hij horen een klein woordje Japans te spreken. Grappig detail bij de clip: insiders rond de reggaeton-ster laten weten dat er nauwelijks budget is gestoken in het maken waarmee dit één van de goedkoopste clips ooit is geworden. Yonaguni is de hoogste binnenkomer op nummer 10.

Olivia Rodrigo bezet deze week 10% van de posities. Achter Good 4 U zakt Deja Vu naar nummer 7, zakt Drivers License naar nummer 15 en is Favorite Crime een nieuwe binnenkomer op nummer 20.

De winnaars van het Eurovisiesongfestival weten in de Global Top 40 geen serieuze potten te breken. Vorige week kwam Måneskin binnen op nummer 22 en deze week weten ze één positie winst te boeken met Zitti E Buoni. I Wanna Be Your Slave is een Engelstalige track van het viertal uit Italië. De meer toegankelijke track is nieuw op nummer 29.

Op 30 juli moet er met Happier Than Ever een tweede studioalbum van Billie Eilish verschijnen. Van dat album hebben we via My Future, Therefore I Am en Your Power inmiddels al drie tracks mogen horen. Vorige week verscheen er met Lost Cause volkomen onverwachts een nieuwe single en die komt deze week binnen op nummer 32.

Na 12 weken nemen we afscheid van Arcade van Duncan Laurence. The Business van Tiësto is daarmee (op nummer 36) de enige Nederlandse vertegenwoordiger in de Global Top 40.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 2) GOOD 4 U- Olivia Rodrigo

2 ( 4) TODO DE TI- Rauw Alejandro

10 (--) YONAGUNI- Bad Bunny

20 (--) FAVORITE CRIME- Olivia Rodrigo

29 (--) I WANNA BE YOUR SLAVE- Måneskin

32 (--) LOST CAUSE- Billie Eilish

34 (--) QUÉ MÁS PUES?- J Balvin & Maria Becerra