Global Top 40: Good 4 U nu 7 weken op 1

- Hitlijsten

 Olivia Rodrigo
Global Top 40: Good 4 U nu 7 weken op 1

Olivia Rodrigo weet met Good 4 U de eerste plek van de Global Top 40 nu voor een zevende week te bezetten.

Het moet wel heel raar lopen wil 2021 niet de muzikale boeken in gaan als het jaar van Olivia Rodrigo. De 18-jarige heeft de lijst nu, wanneer we de weken van Drivers License ook toevoegen, al 16 weken mogen aanvoeren. De zeven weken van Good 4 U werden alleen onderbroken door BTS; de band uit Zuid-Korea kwam op 5 juni met Butter van niets op nummer 1.

Ook deze week laat BTS weer van zich horen via Permission To Dance. De Engelstalige track van de groep is op nummer 5 de hoogste van twee nieuwe binnenkomers. Ondertussen staat BTS ook met Butter (op nummer 13) en Dynamite (op nummer 28) nog in de lijst. De lijst wordt nog steeds gedomineerd door Olivia Rodrigo die met 7 noteringen in de lijst staat. Deze week komt ze terug in de lijst met Jealousy dat eerder niet verder dan nummer 38 wist te komen en nu, als re-entry, op nummer 36 staat.

De overmacht die Måneskin kende in de Global Top 40 is aan het afnemen. Zitti E Buono is deze week uit de lijst gevallen. I Wanna Be Your Slave blijft ondertussen zitten op nummer 14 waar Beggin’ de voornaamste kanshebber lijkt te worden op een nummer 1-notering door twee plekken winst te pakken op nummer 2. Ook Bad Habits van Ed Sheeran klimt twee plekken naar nummer 3. De meeste winst is er voor J Balvin, Karol G en Nicky Jam die met de remix van Poblado elf plaatsen klimmen naar nummer 29. Diezelfde Nicky Jam komt ook met zijn samenwerking met Bizarrap binnen in de lijst op nummer 22. Minder goed vergaat het Ram Pam Pam van Natti Natasha; haar track met Becky G klettert 21 plaatsen omlaag en is op nummer 40 de snelste zakker.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) GOOD 4 U- Olivia Rodrigo

5 (--) PERMISSION TO DANCE- BTS

22 (--) NICKY JAM: BZRP MUSIC SESSIONS, VOL. 41- Bizarrap & Nicky Jam

29 (40) POBLADO – REMIX- J Balvin x Karol G x Nicky Jam feat. Cirissin x Totoy El Frio x Natan & Shander