Global Top 40: Girls Like You terug op 1

- Hitlijsten

 Maroon 5 Cardi B
Maroon 5

Girls Like You (van Maroon 5 en Cardi B) weet voor de derde keer de eerste plaats in de Global Top 40 te bereiken.

De track stond eind juni al twee weken bovenaan de lijst maar moest daarna Sad, vanwege het overlijden van rapper XxxTentacion, twee weken voor zich laten. Vanaf 28 juli voerde In My Feelings van Drake de lijst van de grootste hits ter wereld voor zeven weken aan. Aan die reeks komt nu een einde. Maroon 5 en Cardi B keren daardoor nu terug op de eerste plek. Inmiddels staat Girls Like You al 12 weken bij de beste drie hits van de wereld.

Lucky You, de track van Eminem en Joyner Lucas, is de hoogste van slechts twee nieuwe hits in de Global Top 40. Het nummer van het Kamikaze-album komt binnen op nummer 3. Bebe, de track van 6ix9ne, is nieuw op nummer 5. Daardoor staan er nu twee nummers van de Amerikaanse rapper achter elkaar want Fefe blijft in de zevende week zitten op nummer 4. Opvallend is ook dat twee van de binnenkomers van vorige week, Idol (van BTS) en Shotgun (van George Ezra) deze week al weer zijn verdwenen. BTS kwam vorige week zelfs binnen op nummer 3. 

De afgelopen twee weken ging het bergafwaarts voor Thalia en Natti Natasha, die na het bereiken van de 22e plek met hun No Me Acuerdo, afgleden. Deze week klimt het nummer 9 plaatsen en is daarmee de snelste stijger op nummer 25. In omgekeerde richting levert Rise van Jonas Blue en Jack & Jack tien plaatsen in als snelste zakker. Shape Of You (van Ed Sheeran) wint 8 weken en daarmee staat de hit van de Brit, die inmiddels al 78 (!) weken in de lijst staat, voor het eerst sinds 24 maart weer in de top 25.

De complete Global Top 40 lees je hier.

1 ( 2) GIRLS LIKE YOU- maroon 5 feat. cardi b

3 (--) LUCKY YOU- eminem feat. joyner lucas

5 (--) BEBE- 6ix9ine feat. anuel aa

25 (34) NO ME ACUERDO- thalia & natti natasha