Global Top 40: Easy On Me terug op 1

- Hitlijsten

 Adele
Easy On Me terug op 1

Vorige week moest Adele de eerste plaats overlaten aan CKay maar deze week keert Easy On Me terug op 1.

Ongetwijfeld heeft alle aandacht rond de release van haar album ‘30’ bijgedragen aan de terugkeer op de eerste plaats. Inmiddels staat Easy On Me nu voor de vierde week op nummer 1. Ook de tweede plek wordt ingenomen door een zangeres. Taylor Swift klimt met All Too Well twee plaatsen naar nummer 2. De ex-nummer 1 van CKay zakt naar nummer 3.

Silk Sonic scoort voor de tweede keer een top 10-hit in de Global Top 40. Leave The Door Open stond totaal 12 weken in de top 10 en kwam eind maart tot nummer 2. Nu scoren Bruno Mars en Anderson .Paak opnieuw. Smokin Out The Window klimt drie plaatsen naar nummer 9. Bad Habits is deze week weer de meest succesvolle notering van Ed Sheeran in de lijst. Overpass Graffiti is vertrokken uit de lijst en Shivers zakt 7 plaatsen naar nummer 15. Bad Habits weet echter weer een plekje winst te pakken en komt daardoor terug in de top 10. Daar staat de track nu voor de 20e week.

Dit jaar heeft Anuel AA nog geen grote hits op zijn naam weten te schrijven. En dat terwijl hij met Bebe (2018), Mi Cama (2018), China (2019), Secreto (2019), Keli (2020), La Jeepeta (2020) en Hasta Que Dios Diga (2020) toch een paar serieuze top 10-hits wist te scoren. Dit jaar kwam zijn track met Rauw Alejandro, Reloj, nog dicht bij een top 10-notering. In de eerste Global Top 40 van dit jaar stond die track op nummer 11. Súbelo, de track met Myke Towers en Jhay Cortez, is op nummer 12 de hoogste van liefst 8 nieuwe binnenkomers.

Naast 8 nieuwe tracks zien we ook twee terugkerende hits. Mariah Carey brengt All I Want For Christmas voor de 26e week in de Global Top 40. De kerstklassieker die de afgelopen drie jaren op nummer 1 wist te komen stond nog niet eerder zo vroeg al in de lijst.

De laatste lijst met meer dan 10 binnenkomers zagen we op 9 januari van dit jaar toen alle kerstracks verdwenen uit de lijst. Toen echter waren er vier nieuwe binnenkomers.

Met 18 plaatsen winst is Esqueça-Me Se For Capaz van Marília Mendonça en Maiara & Maraisa op nummer 17 de snelste stijger. Het drietal komt ook met Todo Mundo Menos Você binnen in de lijst en dat doen ze nét een plekje hoger; op nummer 16.

19 tracks leveren deze week posities in. Need To Know van Doja Cat is op nummer 34 een van de twee snelste zakkers. Een plek lager boekt ook Thats What I Want van Lil Nas X 13 plaatsen verlies.

Bekijk hier de volledige Global Top 40.

1 ( 2) EASY ON ME- Adele

12 (--) SÚBELO- Anuel AA & Myke Towers & Jhay Cortez

16 (--) TODO MUNDO MENOS VOCÊ- Marília Mendonça & Maiara & Maraisa

17 (35) ESQUEÇA-ME SE FOR CAPAZ- Marília Mendonça & Maiara & Maraisa

19 (--) LA FAMA- Rosalía feat. The Weeknd

20 (--) BAR- Tini & L-Gante

26 (--) ENEMY- Imagine Dragons x JID

27 (--) SALIMO DE NOCHE- Tiago PKZ x Tueno

28 (--) ALREADY DEAD- Juice Wrld

38 (--) DO IT TO IT- Acraze