Global Top 40: Dance Monkey blijft aan de macht

- Hitlijsten

 Tones And I
Tones And I

Ook deze week heeft Tones And I met haar Dance Monkey de grootste hit in de Global Top 40 te pakken.

De hit van de Australische kwam begin oktober voor het eerst in de top 3 en stond sindsdien slechts een weekje op nummer 4. Deze week staat Dance Monkey voor de vijfde week bovenaan de lijst. In de top 10 zien we in ieder geval twee serieuze bedreigingen opdoemen. Zo klimt Roddy Ricch als snelste omhoog. The Box wint 19 plekken en is op nummer 4 zelfs de snelste stijger. Nog net wat hoger zien we de hoogste van twee nieuwe binnenkomers in de lijst. Justin Bieber zet zijn nieuwste track Yummy namelijk op nummer 2 en lijkt zijn pijlen duidelijk te hebben gericht op een volgende nummer 1-hit. Op nummer 9 bereikt ook Blinding Lights van The Weeknd voor het eerst de top 10. De Canadese zanger keert ondertussen ook met Heartless terug in de lijst op plek 36.

Ed Sheeran lijkt met zijn Shape Of You nu voor de achtste keer de Global Top 40 te gaan verlaten. Bijna 3 jaar geleden, op 21 januari 2017, kwam het nummer voor het eerst in de lijst terecht waarna Shape Of You op 7 april 2018 voor het eerst in de lijst ontbrak. Deze week staat het nummer voor de 90e week in de lijst. Met 10 plaatsen verlies op nummer 38 kan dat nu wel eens voor het laatst zijn. Sheeran heeft er overigens niet de snelste zakker mee te pakken; dat label kleeft aan Que Tire Pa Lante waarmee Daddy Yankee nu 13 plekken moet inleveren.

Harry Styles stijgt met zowel Adore You (naar nummer 22) als met Watermelon Sugar (naar nummer 29). Bij de binnenkomers zien we op nummer 33 ook de terugkeer van Before You Go (van Lewis Capaldi). De Brit brengt ondertussen zijn vorige hit, Someone You Love, weer terug in de bovenste helft op nummer 19.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) DANCE MONKEY- Tones And I
Bekijk hier de songtekst van Dance Monkey

2 (--) YUMMY- Justin Bieber
Bekijk hier de songtekst van Yummy

4 (23) THE BOX- Roddy Ricch
Bekijk hier de songtekst van The Box

33 (RE) BEFORE YOU GO- Lewis Capaldi
Bekijk hier de songtekst van Before You Go

35 (--) NO IDEA- Don Toliver