Global Top 40: Dakiti terug op 1

- Hitlijsten

 Bad Bunny
Global Top 40: Dakiti terug op 1

De kersthits zijn deze week verdwenen uit de lijst en dat zorgt voor een grillig overzicht. Bad Bunny en Jhay Cortez stellen op nummer 1 weer orde op zaken. Hun Dakiti is nu voor de achtste week de nummer 1.

Vorige week moest de Spaanstalige track wijken voor alle kersthits die de bovenste 14 plaatsen wisten in te nemen. Daarbij werd All I Want For Christmas Is You (van Mariah Carey) voor het derde achtereenvolgende jaar de lijstaanvoerder. Bichota van Karol G keert voor een vierde week terug op nummer 2 waar de ex-nummer 1-hit van Ariana Grande, Positions, na vijf weken afwezigheid weer terug weet te keren in de top 3. Een andere ex-nummer 1-hit, Dynamite van BTS, is op nummer 4 de snelste stijger. De track stond op 24 oktober een week bovenaan de Global Top 40 en stijgt nu 28 plaatsen. De opvolger, Life Goes On, lijkt dat succes niet te overtreffen want de terugkeer in de lijst op nummer 36, nadat het eerder op nummer 2 stond, belooft weinig goeds.

Holiday van Lil Nas X lijkt de kerstperiode vooralsnog te overleven. De rapper klimt met zijn track 17 plekken en komt daarmee op nummer 19. In de afgelopen zes weken stond Holiday vier keer op nummer 20 en ook al een keer eerder op nummer 19. De Global Top 40 telt 22 binnenkomers en daarbij valt de binnenkomst van Dance Monkey (van Tones And I) en Someone You Loved (van Lewis Capaldi) op met respectievelijk 73 en 81 weken op de teller.

Afterglow (van Ed Sheeran) is één van de vier nieuwe binnenkomers en begint in de lijst op nummer 10. Bij de nieuwe binnenkomers zien we ook weer een Nederlandse track via The Business van Tiësto. In heel 2020 stond er geen Nederlandse act in de Global Top 40.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 (15) DAKITI- Bad Bunny & Jhay Cortez 

4 (32) DYNAMITE- BTS 

10 (--) AFTERGLOW- Ed Sheeran 

17 (--) BANDIDO- Myke Towers & Juhn 

31 (--) HECHA PA’ MI- Boza

39 (--) THE BUSINESS- Tiësto