Global Top 40: Con Calma blijft op 1

- Hitlijsten

 Daddy Yankee
Daddy Yankee

Voor de tweede achtereenvolgende week is Con Calma de populairste hit in de Global Top 40.

De samenwerking van Daddy Yankee en Snow staat voor de tweede week bovenaan de hitlijst. Ariana Grande, die eerder vijf weken op de eerste plaats stond, staat nu voor de derde keer op nummer 2. Een andere ex-nummer 1-hit, Sunflower (van Post Malone en Swae Lee) weet na 8 weken weer terug te keren in de top 3.

Waar de samenwerking tussen Benny Blanco, Selena Gomez, J Balvin en Tainy in ons land nog geen potten weet te breken gaat het internationaal wel los. I Can’t Get Enough, vorige week nog de nummer 36, raast nu 26 plaatsen omhoog naar nummer 10 en is daarmee ook de snelste stijger in de lijst. Juice Wrld levert met Robbery nu 13 plaatsen in en is daarmee op nummer 39 de snelste zakker.

Maroon 5 en Cardi B weten van geen wijken in de lijst. Hun Girls Like You staat inmiddels 41 weken in de lijst. De hit stond sinds de binnenkomst op 16 juni 2018 alleen in de kerstweek niet in de bovenste helft van de lijst. Overigens is 41 weken geen record; eerder dit jaar verliet Shape Of You (van Ed Sheeran) de lijst na 83 weken.

Het damestrio van Sofia Reyes, Rita Ora en Anitta is met R.I.P. de hoogste van drie nieuwe binnenkomers op nummer 25. Ook Mabel (Don’t Call Me Up) en Marshmello met Chvrches (Here With Me) komen de lijst binnen.

De volledige Global Top 40 lees je hier.

1 ( 1) CON CALMA- Daddy Yankee feat. Snow
Bekijk hier de songtekst van Con Calma

10 (36) I CAN’T GET ENOUGH- Benny Blanco & Selena Gomez & J Balvin & Tainy

25 (--) R.I.P.- Sofia Reyes & Rita Ora & Anitta 

28 (--) DON’T CALL ME UP- Mabel
Bekijk hier de songtekst van Don’t Call Me Up

31 (--) HERE WITH ME- Marshmello ft. Chvrches
Bekijk hier de songtekst van Here With Me