Global Top 40: BTS binnen op 1

- Hitlijsten

 BTS
Global Top 40: BTS binnen op 1

Butter van BTS komt van niets op nummer 1 in de nieuwste Global Top 40.

BTS lanceerde op 21 mei de track Butter, opnieuw een volledig Engelstalige track en in dat opzicht de opvolger van Dynamite. Internationaal is het de negende single die de groep uitbrengt. Na de track On is het de tweede waarmee BTS op de eerste plek van de Global Top 40 weet binnen te komen. De groep, die vanaf deze week ook een eigen menu heeft bij fastfoodketen McDonalds, scoort na Dynamite en On nu een derde nummer 1-hit.

Ook vorige week kwam er een track binnen op nummer 1, Good 4 U van Olivia Rodrigo. Deze week zakt ze daarmee naar nummer 2 terwijl haar vorige single, Deja Vu, naar nummer 3 weet te klimmen. Ook Drivers License zit (weer) in de lift en klimt naar nummer 12. En alsof dat nog niet genoeg Olivia in de lijst is – ze komt ook met Traitor binnen in de lijst.

Niet alleen Butter komt hoog binnen; dat doet ook Todo De Ti van Rauw Alejandro. De 28-jarige zanger uit Puerto Rico levert een bijna clubachtige track af die in een week tijd al meer dan 25 miljoen views wist te generen op YouTube. Ook op TikTok is de track weer zeer succesvol. Ook 2/Catorce, zijn samenwerking met Mr. Naisgai die vorige week op 28 wist binnen te komen, stijgt deze week naar nummer 21.

De winnaar van het Eurovisiesongfestival, Måneskin, komt deze week binnen in de Global Top 40. De band uit Rome komt de lijst binnen op nummer 22. Daarmee staan er deze week twee winnende nummers in de lijst want ook Arcade, waarmee Duncan Laurence het festival in 2019 wist te winnen, klimt 4 plaatsen naar nummer 36.

De meeste winst in de lijst is weggelegd voor Bella Poarch die met Build A Bitch 13 plekken klimt naar nummer 24. In omgekeerde richting levert Billie Eilish die 13 plaatsen in met Your Power dat zo op nummer 34 komt.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 (--) BUTTER- BTS

4 (--) TODO DE TI- Rauw Alejandro

14 (--) TRAITOR- Olivia Rodrigo

18 (--) RAM PAM PAM- Natti Natasha

22 (--) ZITTI E BUONI- Måneskin

24 (37) BUILD A BITCH- Bella Poarch