Global Top 40: Billie Eilish domineert

- Hitlijsten

 Billie Eilish
Billie Eilish

Deze week heeft de Global Top 40 een nieuwe nummer 1 met Bad Guy van Billie Eilish.

Vorige week vrijdag verscheen het album When We Fall Asleep, Where Do We Go? van Billie Eilish en het effect van die release is deze week zichtbaar in de lijst. De 17-jarige Amerikaanse staat nu met drie nummers in de top 10 van de lijst. Bad Guy komt daarbij binnen op nummer 1 waar Bury A Friend 25 plekken winst boekt op nummer 5. Wish You Were Gay komt op nummer 7 terecht en is met 23 plekken winst ook nog eens de snelste stijger.

De nummers uit de top 3 van vorige week zakken allemaal een plekje en daarmee staat Con Calma (van Daddy Yankee en Snow), na drie weken op de eerste plaats nu op nummer 2. Meer Spaanstalig zien we met de binnenkomst van Con Altura, de samenwerking tussen Rosalía, J. Balvin en El Guincho dat weet binnen te komen op nummer 19. Ook Amanece (van Anuel Aa en Haze) is terug in de lijst.

Girls Like You, de hit van Maroon 5 en Cardi B, is met 43 weken in de Global Top 40 de langst genoteerde track. Van de 43 weken waren er twee buiten de top 20 van de lijst, inclusief de notering van afgelopen week. Deze week klimt het nummer weer drie plekken naar nummer 20.

De complete Global Top 40 bekijk je hier

1 (--) BAD GUY- billie eilish
Bekijk hier de songtekst van Bad Guy

7 (40) WISH YOU WERE GAY- billie eilish

19 (--) CON ALTURA- rosalía & j balvin & el guincho

30 (--) DEUTSCHLAND- rammstein

37 (RE) AMANECE- anuel aa x haaze