Global Top 40: Billie Eilish blijft op 1

- Hitlijsten

 Billie Eilish
Billie Eilish

Vorige week kwam Billie Eilish met Bad Guy de Global Top 40 binnen op nummer 1 en op die plek staat ze ook deze week.

De overmacht van Eilish in de Global Top 40 is deze week wel wat afgenomen. Twee van haar drie hits, die vorige week nog in de top 10 stonden, zakken. Wish You Were Gay levert 5 plaatsen in (naar nummer 12) en Bury A Friend zakt zelfs 7 plekken (naar nummer 13). Wel weet ze met When The Party’s Over terug te keren in de lijst; de track is één van de twee re-entries op nummer 26.

De release van het album van Khalid is de wereld niet ontgaan. Deze week komt Outta My Head, de track met John Mayer, de lijst binnen op nummer 30. Ondertussen keert van Free Spirit de track Better terug en is zijn huidige hit, Talk, met 18 plaatsen winst zelfs de snelste stijger. Murder On My Mind (van YNW Melly) is met 9 plaatsen verlies op nummer 33 de snelste zakker.

In juli van het afgelopen jaar maakte BLACKPINK met Ddu-Du-Ddu-Du het debuut in de Global Top 40. Die track was echter na drie weken en een 28e plek als beste resultaat ook snel weer verdwenen. Nu staan Jisoo, Jennie, Rosé en Lisa een stuk overtuigender in de lijst; Kill This Love is de hoogste van vier nieuwe binnenkomers. De track van het Zuid-Koreaanse kwartet komt binnen op nummer 4.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) BAD GUY- Billie Eilish
Bekijk hier de songtekst van Bad Guy

4 (--) KILL THIS LOVE- BLACKPINK

21 (--) MONOPOLY- Victoria Monét & Ariana Grande
Bekijk hier de songtekst van Monopoly

22 (40) TALK- Khalid
Bekijk hier de songtekst van Talk

24 (RE) BETTER- Khalid

30 (--) OUTTA MY HEAD- Khalid with John Mayer

37 (--) LET ME DOWN SLOWLY- Alec Benjamin
Bekijk hier de songtekst van Let Me Down Slowly

(Foto: BSR Agency)