Global Top 40: Beggin’ naar 1

- Hitlijsten

 Måneskin
Global Top 40: Beggin’ naar 1

Het is Måneskin gelukt om de eerste plek van de Global Top 40 in handen te krijgen.

De winnaars van het Eurovisiesongfestival komen in de vijfde week op nummer 1 en hebben met I Wanna Be Your Slave, dat deze week twee plekken klimt naar nummer 12, nog een tweede notering in de lijst. Måneskin weet Olivia Rodrigo van de eerste plaats te stoten. Good 4 U werd eerder door Butter van BTS van de eerste plek geduwd. Rodrigo wist zich te herpakken en stond uiteindelijk met Good 4 U zeven weken op 1. Deze week zakt ze twee plekken en wordt ze niet alleen door Måneskin gepasseerd, want ook BTS overtreft de 18-jarige zangeres; Permission To Dance stijgt in de tweede week naar nummer 2.

Aan het begin van dit jaar stond The Kid Laroi met Without You in de lijst. De track, die later ook een versie met Miley Cyrus kreeg, hield het 22 weken vol in de Global Top 40 en kwam tot nummer 14. Die plek heeft de 17-jarige zanger uit Australië inmiddels ruimschoots overtroffen: Stay, zijn samenwerking met Justin Bieber, is op nummer 4 de hoogste van zeven nieuwe binnenkomers.

Vorige week viel Ram Pam Pam van Natti Natasha en Becky G van plek 19 naar nummer 40. Van die val van 21 plaatsen weet het gelegenheidsduo er nu weer 18 terug te pakken. Ram Pam Pam is, op nummer 22, de snelste stijger. 18 plaatsen naar beneden gaan Bizarrap en Nicky Jam en dat maakt BZRP Music Sessions Vol. 41 op nummer 40 de snelste zakker.

Na 63 weken is Watermelon Sugar van Harry Styles verdwenen uit de lijst. De track kwam op 30 november 2019 binnen in de lijst en wist daarna de vierde plek te bereiken. Ondertussen jaagt The Weeknd op het record van Ed Sheeran. Shape Of You stond 90 weken in de Global Top 40 en deze week nadert Blinding Lights tot op vijf weken. Wel zakt de hit van The Weeknd deze week naar nummer 35.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier

1 ( 2) BEGGIN’- Måneskin

4 (--) STAY- The Kid Laroi & Justin Bieber

22 (40) RAM PAM PAM- Natti Natasha & Becky G

25 (--) MÖTLEY CREW- Post Malone

26 (--) NDA- Billie Eilish

30 (--) VOLANDO REMIX- Mora & Bad Bunny & Sech

33 (--) WILD SIDE- Normani feat. Cardi B

38 (--) FICHA LIMPA- Gusttavo Lima

39 (--) JALEBI BABY- Tesher/Tesher x Jason Derulo